Hava Durumu

''Bana gelen bir teklif yok''

Gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Umut Meraş, "Şu an kulüpler konuşuyor veya konuşmuyor olabilir. Ama bana gelen bir teklif yok. Sonuç ne olur bilinmez ancak ben burada çok mutluyum" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 06.01.2019 08:07
Haber Güncellenme Tarihi: 06.01.2019 08:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
''Bana gelen bir teklif yok''

Spor Toto Süper Lig'in ikinci yarısı öncesi Antalya Belek'te kamp çalışmalarını sürdüren Bursaspor'da başarılı sol bek Umut Meraş, Bursa Hakimiyet'in sorularını yanıtladı. Sezon başında Boluspor'dan kadroya katılan 23 yaşındaki sol bek ilk olarak Antalya kampını değerlen- dirdi. Umut, "Kampımız biraz yorucu geçiyor. Samet hoca biraz yoruyor bizi. Her gün çift idman yaptığımızdan dolayı yoruluyoruz. Ama kampta günler genelde böyle geçer. Futbolcular yorulur, çalışır eksiklerini kapatmaya çalışır. Takım olarak da iyi bir uyum içerisindeyiz. Zamanımız eğlenceli geçiyor. Genç oyuncular da aramıza katıldı. Onlarla bol bol zaman geçiriyoruz. Şimdi hazırlık maçlarımız başlayacak. Onları da güzel bir şekilde atlatıp lige hazır bir şekilde başlamak istiyoruz" diye konuştu.

BURADA MUTLUYUM

Hakkında çıkan transfer iddialarını da yanıtlayan Umut, "Ben transfer olaylarına hiç girmiyorum. Ben işime bakıyorum. Sonuçta profesyonel futbolcuyum. Sonuç ne getirir bilmiyorum. Kulüpler konuşuyordur veya konuşmuyordur. Belki sadece bunlar haberdir. Şu anda bana gelen bir teklif yok. Ben de zaten fazla ilgilenmiyorum dışarısıyla. Şu anda Bursaspor ile kamptayım. Eksiklerimi giderip, çok çalışıyorum. Sonuç ne gösterir bilmiyorum ama ben burada çok mutluyum şu anda. İnşallah sezonun kalan bölümünde de takımıma katkı sağlamak istiyorum. Ayrıca henüz alt ligden gelip 6 ayda hemen Avrupa kulüplerinin dikkatini çekmek benim için çok güzel. Henüz 23 yaşındayım ve kendimi geliştirme evresindeyim. Böyle ilgilerin olması aslında benim doğru yolda olduğumu göstermekte" dedi.

Durdum taraftarı izledim

"Taraftara resmen hayranım. Ben ilk Beşiktaş maçında geldim ve Samet hocam kadroya yazdı. Stada girdiğimde "ben nereye geldim ya" dedim. Ben gerçekten böyle bir taraftar görmedim. Her zaman bizim yanımızdalar. 90 dakika hiç susmuyorlar. Deplasmana geliyorlar ve bize büyük bir güç veriyorlar. Ben buraya gelmeden de ne kadar büyük olduklarını biliyordum. Şu an bunu yaşıyorum. Gerçekten bu atmosferde yaşamak çok güzel. Mesela Göztepe deplasmanında "odam kireç tutmuyor" bestesini söylediler. Bir baktım onları izliyorum. Gerçekten çok güzeller."

Sıkıntı yaşamayız

"Bu sezon için yeni bir takımız ve çok genciz. İyi mücadele edip, gelebileceğimiz en üst noktaya gelmek istiyoruz. Oyun ve mücadele olarak gerçekten oldukça iyi durumdayız. Bunu sadece puansal olarak iyi yerlere taşıyamadık. Ama ikinci yarı böyle olacağını düşünmüyorum. Güzel bir kamp geçiriyoruz. Uyum ve takımdaşlık çok daha fazla oturdu. Her zaman ikinci yarılar çok daha kora kor ve zor geçer. Fenerbahçe'nin durumu ortada. İlk maç onlarla. İlk 7 haftayı daha iyi atlatırsak ki ben inanıyorum atlatacağız ve güzel gideceğiz ve öyle son 2 sezonki sıkıntılar yaşanmayacak."

Milli takıma hazırım!

"Milli takıma zaten yıllardır Ertuğrul gidiyor. Aytaç daha önce gitmiş yine çağrıldı. Okan Kocuk da öyle gitti. Takip ediliyoruz. Zamanında ben Ümit Milli takıma gitmiştim. Artık yaşım itibariyle hedefim A Milli takım. Her zaman söylüyorum zaten A Milli takıma gitmek en büyük hedeflerimden. Şu an orada bir sol bek sıkıntısı da var. Sol ayaklı Türk oyuncu çok fazla yok. Ben de oraya gitmek için kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Türk Milli takımının formasını giymek bence onur verici, gurur verici bir duygu. Bunu yaşamak istiyorum. Sıramın geldiğine dair bir şey diyemem çünkü orada olan isimler var. Bu hocaların takdiri olsa da ben buna hazırım. Oynayacağımı düşünüyorum."

Umut Meraş, Sönmez Medya Spor Müdürü Süha Gürsoy ve Bursaspor Muhabiri Tolga Öztaş ile dobra dobra bir röportaj gerçekleştirdi.

Babacan hoca

"Samet hoca adeta bir baba gibi. İkili diyalogları çok iyi. Ayrıca bize bir arkadaş gibi de yaklaşıyor. Yeri geldiğinde otoriter, yeri geldiğinde çok yakın. Zaten buraya gelmemde onun çok büyük katkısı var. Çünkü Türkiye'de genç oyunculara şans verilme dendiğinde Samet hoca bir numaradır. Halen genç bir takım olmamıza rağmen yeni gençler kampa getirdi. Bence Türkiye açısından Samet hoca paha biçilemez bir teknik direktör. Kıymetini bilmemiz gerekiyor."
Kendime güveniyordum

"Bir alt ligden gelip Süper Lig'de sürekli forma giymek benim için çok güzel bir şey. Ama benim hedeflerim arasında zaten Süper Lig'de oynamak, kendimi gösterebilmek vardı. Gelmeden önce burada böyle bir performans göstereceğimi düşünüyordum. Kendime güveniyordum çünkü. Tabii Bursaspor gibi büyük bir camiaya gelip böyle bir performans göstermek daha büyük ses getirdi. Henüz 23 yaşındayım. Süper Lig'de güzel performans sergilemem ve takıma katkı sağlamam gerçekten çok güzel şeyler benim için. Mutluyum bu yüzden."

Kale de bile oynarım

"Benim orjinim sol bek zaten. Yıllardır bu mevkide oynuyorum. Samet hoca bir maçta sol önde şans verdi. O maçta da gol attım. Şu an benim için fark etmiyor. Her mevkide hatta kalede bile olsam elimden gelen her şeyi sonuna kadar ve en iyisini yapmak istiyorum. Ayrıca Lato ile maç içinde zaten sık sık yer değiştiriyoruz. Bu rakip oyuncuyu da demoralize ediyor. Bir bakıyor karşısında ben, sonra bir bakıyor Lato. O da bizim performansımızı yukarı itiyor. Ben sol bekte daha iyi hissediyorum. Çünkü açıkta oynayınca sırtı dönük oynuyorsunuz. Ama sol bekteyken tüm sahaya hakim oluyorsunuz. Mesela Lato da şu an açıkta oynuyor ama sorsanız belki o da bekte çok rahat hisseder."

Keşke VAR olmasaydı

"VAR konusu biraz sıkıntılı. Bu sezon en çok bizim maçlarımızda VAR'a başvuruldu. Eğer VAR olmasaydı çok farklı bir konumdaydık. Oynadığımız oyunla da hak ettiğimiz yerde değiliz. Takım olarak gerçekten çok iyi duruş sergiliyoruz. Üstümüzde olan takımlardan bence çok iyi oynuyoruz. Mesela çok fazla golümüz iptal edildi. Penaltılar verildi sadece Evkur Yeni Malatyaspor maçında VAR olduğu için penaltı kazandık. Genelde hep bize ters kullanıldı. Açıkcası bize yaramadı ama hakemler için ve doğru kullanılırsa adalet için iyi bir uygulama. Ama bu sezona bakarsak bizim için keşke olmasaydı."

En çok biz konuşuluruz

"Bu sezon defans ve orta saha oyuncuları forvetlerden çok daha fazla gol attı. Aslında şampiyon olan takımlara baktığınızda gollerin takıma yayıldığını görürsünüz. Tabii yine büyük katkıyı forvetler yaparsa, kalan orta saha ve defans bizim gibi katkı verirse zaten şampiyon oluyorlar. Evet forvetlerimiz biraz az gol attı ama çok çalışıyorlar. Umut Nayir son maçlarda forma şansı buldu ve form tuttu. İkinci yarıda belki onlar atacak belki biz atamayacağız ama inşallah bütün mevkiler gol bulur ve üst seviyelere çıkarız. En küçük yaş ortalamasına sahibiz. Bu performansa ulaşırsak ve biraz daha üstlere çıkarsak Türkiye'nin en çok konuşulan takımı oluruz."

Ne yapacağımı şaşırdım

"Ailem İstanbul'da yaşıyor ve her maça geliyorlar. Ben genelde sol bek oynadığım için gol yollarıyla haşır neşir değilim. İlk attığım golden sonra ne yapacağımı şaşırdım. Şöyle bir formayı çıkarayım dedim sonra aklıma sarı kart geldi. Zaten gol atınca durmadan formayı yarıya kadar çıkarıyorum herkes ne yapıyorsun kaslarını mı gösteriyorsun diyor. Ben de ilk golde aileme koştum çok güzel bir fotoğraf oldu. Zaten gol atınca artık önce aileme sonra arkadaşlarıma sarılmaya koşuyorum."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.