Hava Durumu

Baraj suyu arazi yollarını yuttu

Bursa’nın Yenişehir ilçesi Papatya Mahallesindeki Kocasu deresinin yanındaki arazi yolu, baraj sularının altında kaldı.

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2015 21:43
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2015 21:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Baraj suyu arazi yollarını yuttu
Papatya Mahallesindeki arazinin yolunun sular altında kalmasından dolayı sıkıntılı günler geçirdiklerini belirten vatandaşlar, yetkililerden biran önce konuya çözüm bulmalarını istedi. Yaşanan toprak kaymasının bulunduğu bölgede incelemelerde bulunan Papatya Mahalle Muhtarı Orhan Yıldız, normal dere aktığında sıkıntı olmadığını belirterek, "Boğazköy Barajı kapakları açıldığını zaman yoğun su yavaş yavaş arazi yollarımızı yutmaya başladı. Daha önce 8 metre olan yolumuz 3 metreye kadar düştü. Özellikle bu yıl çok ciddi anlamda heyelan oldu. İnsanlar bu yoldan tarlaların gitmeye korkuyor" dedi.

Bölgede 2 bin dönüme yakın arazi olduğunu belirten Muhtar Yıldız, "Bu bölgede sulu tarım yapılıyor ve senenin neredeyse 8 ayı bu yol kullanılıyor. Bu yoldan işçi arabaları, traktörler yoğun bir şekilde geçiyor. Üstelik biçer döverler de mecburen bu yolu kullanıyor. Bu yıl şu durumda buğday ve arpa hasadı yapamayız çünkü biçer döver bu yoldan geçemez" diye konuştu.

Geçtiğimiz yıl ekim aylarında DSİ’ye konu ile ilgili dilekçe verdiklerini belirten Muhtar Orhan Yıldız, "Ancak hiçbir yetkili gelip bölgeyi incelemedi. Allah korusun bir işçi arabası buraya düşer de insanlar yaşamını yitirirse alınacak önlemin hiçbir anlamı kalmaz. Bu sebeple bir an önce bu bölgede dolgu çalışmasının başlaması lazım" diye konuştu.
Muhtar Yıldız ayrıca, bölgeye yakın bir yerde mermer ocağı bulunduğunu ve dolgu malzemesinin buradan temin edilebileceğini de dile getirdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.