Hava Durumu

Barcelona saldırısında ölü sayısı 14'e yükseldi

İspanya'nın Barcelona kentindeki terör saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 14'e yükseldi. Yaralanan Türk'ün adı ise Emre Eroğlu.

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2017 14:15
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2017 14:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Barcelona saldırısında ölü sayısı 14'e yükseldi

Barcelona'da bir minibüs, turistik bölge La Rambla'da kalabalığın arasına daldı. Saldırıda 14 kişi hayatını kaybetti, 100 kişinin yaralandı. Yaralılardan 15'inin durumu ağır.

Polis vatandaşları bölgeden uzak durmaları konusunda uyarırken, Barcelona'da Liceu ve Catalunya metro istasyonları kapatıldı. İspanya basını saldırıda 100 kişinin yaralandığını duyurdu.

İspanya medyası Barcelona'daki saldırı ile ilgili Driss Oukabir adlı 28 yaşındaki bir Fas asıllı kişinin fotoğrafını paylaştı.

EMRE EROĞLU İSİMLİ TÜRK VATANDAŞI YARALANDI

Türkiye'nin Madrid Büyükelçiliği'nden alınan bilgiye göre, Barcelona'yı hedef alan saldırıda bir Türk vatandaşı ağır yaralandı. Erkek olan yaralı Türk vatandaşının isminin Emre Eroğlu olduğu öğrenildi.

Terör saldırısında hayatını kaybedenlerin arasında, bir Belçikalı ve 3 yaşındaki bir çocuk bulunuyor. ZDF'nin haberine göre saldırıda en az 3 alman vatandaşı hayatını kaybetti.

Katalan hükümetinin yaptığı açıklamaya göre, İspanya, Fransa, Almanya, Hollanda, Arjantin, Venezuela, Belçika, Peru, Romanya, İrlanda, Küba, Yunanistan, Makedonya, İngiltere, Avusturya, Pakistan, Tayvan, Kanada, Ekvator, ABD, Filipinler, Kuveyt ve Çin vatandaşlarından da yaralananlar var.

Barcelona Las Ramblas'taki saldırıyı gerçekleştiren araç, bir gazete büfesine çarpana kadar 1 km uzunluğundaki zik zak çizerek hızla gitti. Marca gazetesinin iddiasına göre, polis kontrolünden bir kişi beyaz bir Ford Focus'la 10 kilometre kaçtı. Kaçan adam Sant Just Desvern'de bir çatışmada öldü.

İspanyol basınının haberine göre, İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, İspanya'nın kuzey batısında yer alan Galicia'da yapacağı tatili iptal ederek Madrid'e döndü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.