Hava Durumu

Barcelona'yı La Liga'dan atacaklar mı?

Katalonya'da halkın yüzde 80'inin bağımsızlıktan yana oy kullanması İspanya'da yeni bir tartışmayı gündeme getirdi. İspanyolların büyük bölümü Barcelona'nın La Liga'dan atılması gerektiğini savunuyor.

Haber Giriş Tarihi: 11.11.2014 14:59
Haber Güncellenme Tarihi: 11.11.2014 14:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Barcelona'yı La Liga'dan atacaklar mı?
İspanya’nın Katalonya bölgesinde hafta sonu yapılan ve yasadışı olarak ilan edilen halk oylamasında halkın yüzde 80’ler gibi ezici bir çoğunluğunun bağımsızlıktan yana oy kullanması Barcelona Kulübü'nü telaşa düşürdü.

Barcelona yetkilileri Katalonya’nın İspanya’dan ayrılması durumunda geleceklerinin ne olacağını yüksek sesle tartışmaya başladı. Dünyanın en önemli karşılaşmalarından biri olarak gösterilen “El Clasico’nun” bitmesi anlamına gelecek bu ayrılma futbolseverleri de karamsara düşündürmeye başladı.

İspanyollar Katalonya’nın bağımsızlığını ilan etmesi halinde Barcelona’yı aralarında görmek istemiyor. Son yapılan bazı kamuoyu yoklamalarına göre; İspanya genelinde Barcelona’nın La Liga’dan atılmasını isteyenlerin oranı yüzde 60’ları geçmiş durumda.

GUARDIOLA, XAVI VE PIQUE’DEN EVET

Katalanlar ise tam aksine La Liga’da kalmaktan yana görüş belirttiler. Pazar günü yapılan oylamada, başını Bayern Münih Teknik Direktörü Pep Guardiola ile, Barcelona kaptanı Xavi Hernandez ve Pique’nin çektiği Katalan kökenli futbolcular sandık başına giderek bağımsızlıktan yana oy kullandı. Katalonya’nın bağımsızlığının futboldan daha önce geldiğini vurgulayan Guardiola, Xavi ve Pique Barcelona Kulübü'nün ortada kalmayacağını ve mutlaka bir ligde yoluna devam edeceğini ifade etti.

köşe yazarları ise 7.5 milyon nüfuslu Katalonya’nın La Liga’da sadece Barcelona ve Espanyol ile temsil edildiğine dikkat çekerek, La Liga'dan ayrılma durumunda Barça'nın ayakta kalmasının imkansız olduğunu vurguladı.

FRANSA LİGİ ALTERNATİF OLABİLİR

İspanya’nın Barcelona’yı reddetmesi halinde Katalan kulübünün aynen Monaco örneğinde olduğu gibi Fransa liginde oynayabileceğine işaret eden uzmanlar bunun futbolseverler açısından El Clasico’nun bitmesi anlamına geleceğini öne sürdüler.
Barcelona olmadan La Liga’da Real Madrid’in marka değerinin de düşeceğini iddia eden spor yazarları İspanyol halkının bağımsız bir Barça'yı kendi liglerinde görmek istememesine rağmen, siyasetin buna bir çare bularak yeni bir formülde uzlaşabileceğini ifade ettiler.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.