Hava Durumu

Başbakan Davutoğlu çok sert konuştu! Edep nedir bilir misin?

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Macaristan ziyareti nedeniyle dün yapılamayan AK Parti grup toplantısında konuştu. Konuşmasında Haziran seçimleri için AK Parti'ye yapılan başvuru sayısını açıklayan Davutoğlu, ''6223 müracaat yapıldı 1040'ı kadın adaylarımız olmak üzere'' bilgisini verdi.

Haber Giriş Tarihi: 25.02.2015 13:54
Haber Güncellenme Tarihi: 25.02.2015 13:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Başbakan Davutoğlu çok sert konuştu! Edep nedir bilir misin?
İşte Davutoğlu’nun konuşmasından satır başları:

İki hafta önce bu kürsüde ifade etmiştim. New York Times’a Pensilvanya’daki zat bir yazı yazıyor, Kılıçdaroğlu direniş çağrısı yapıyor, MHP densizliklere destek veriyor, bütün bunların karşısında duran ise Ak Parti grubunun azimli tutumu. Gencecik çocuklarımızı katleden o vandallara karşı, 6-7 ekim olaylarının üzerinden bir hafta geçmeden iç güvenlik paketini görüşmeye başladık. 6-7 eylül olayları olmasaydı bazı tedbirler almaya ihtiyaç hissetmeyecektik.

Arkadan birileri harekete geçin dedi ve hep beraber birlikte harekete geçtiler. İki şeyi gördük. Kirli ittifaklar var. hükümet nerede diye soran Kılıçdaroğlu’nun nasıl bir koalisyonla HDP ile birlikte 6-7 ekimden önce HDP eş başkanının sokağa çıkın tahriki gibi Kılıçdaroğlu da sokağa çıkın çağrısı yapıyor. Şimdi güya özgürlükleri savunuyorlar öyle mi? Bize kimse özgürlük dersi veremez. Kim toplantı ve gösteri yürüyüşü yapmak isterse, bizi eleştirseler de onların düşünce özgürlüğünü savunmak bizim görevimiz. Ama Molotof atılırsa, yüzlere maskeler takılırsa ve şehirlerimiz yakılıp yıkılırsa Türkiye Cumhuriyeti buna izin vermez, vermeyiz.

Buradan muhalefet partilerine sesleniyorum. Eleştirin, yapacağınız katkıları yapın. Arkadaşlarımız söyledi, ne teklifiniz varsa getirin konuşalım dedik. Teklif getirmediler, söyleyecek bir şey yok.

Meclis başkan vekilimize hakaret ediyorlar saldırıyorlar. Divan'ın önünde sloganlar atıyorlar. Sadece AK Parti’yi değil Meclis’in manevi şahsiyetine hakaret ediyorlar. Biz buradan bir kez daha sesleniyoruz, hakaret onlara edep bize yakışır.

VANDALİZM OLURSA SORUMLUSU ONLARDIR

Halkı tahrik ederek sokağa çağırmak, direnişe çağırmak onlara, halkı sandığa çağırmak bize yakışır. Ama buradan bütün muhalefet partilerine de şimdiden sesleniyorum. Eğer kanunu engellemeye devam ederlerse, herhangi bir molotof saldırıları olursa, vandalizm olursa sorumlusu onlardır. Millet onlardan hesap sorar. Bizde bu kanunu nasıl engellediklerini millete gidip anlatacağız.

ŞİDDETE BAŞVURMAYIN

Özgecan kızımızı kaybettik. Bu konudaki görüşlerimi bir çok yerde açıkladım. Antalya’da gençlik merkezine ismini verdik. Türkiye’de seferberlik ilan ettik. İstanbul sözleşmesini Türkiye kabul ettirdi. Avrupa’daki ilk kadına yönelik şiddet konusundaki ilk sözleşme. Ama herşeyden önce bunun zihniyet meselesi olduğunu da unutmamalıyız. Buradan şu mesajı iletmek istiyorum. AK Parti her zaman kadına yönelik şiddet konusunda ilkesel bir tutum almıştır, bundan sonra da kadına yönelik şiddeti önlemeye kararlıyız. Bu konuda da Özgecan’ın muhterem babasının mesajları Anadolu insanının irfanını göstermiştir. Fırat Çakıroğlu’nu Ege Üniversitesi'ndeki olaylarda kaybettik. Bazı unsurlar üniversitelerimizi karıştırmak isteyebilir. Bizler 70'li yıllarda okumuş nesil olarak bunun ne acı kayıplara yol açtığını biliyoruz. Sadece Başbakan olarak, milletvekili olarak değil, bir hoca olarak da öğrenciler arasında hiçbir zaman ideolojik ayrım yapmamış, yapılmasını ihanet olarak görmüş birisi olarak da bütün gençlerimize seslenmek istiyorum. Bu tahriklere karşı birliğinizi muhafaza ediniz. Görüşlerinizi tartışınız. Ama ne olursa olsun şiddete başvurmayın. Şiddet üzerinden gençlerimizin bölünmesi Türkiye’ye yapılabilecek en büyük ihanettir.

ŞAH FIRAT OPERASYONU

Türkiye’de muhalefet tahkir ve hakarete yöneldi. Ben buradan Bahçeli’ye soruyorum. Siz de iktidar oldunuz. Kaç tane tarihi esere sahip çıktınız, hangi şehitliğe sahip çıktınız, ihya ettiniz. Hesabını verin önce. Biraz önce ben saydım, nerede şehitliğimiz varsa hepsini ihya ettik. Osmanlıca’ya yabancı dil muamelesini yapan Kılıçdaroğlu bir anda Süleyman Şah’ı keşfetti.

SAYIN BAHÇELİ, SEN EDEP NEDİR BİLİR MİSİN?

Bahçeli dün Genelkurmay Başkanımıza “vatan nedir bilir misin” diye sordu. 1939 yılında ilk mekan değişikliği yapıldı iktidarda CHP vardı. Vatan toprağı elden mi gitmişti? 1973 aralığında bu yeni yere geçiş için karar alındı, eylül 1975’te törenle Süleyman Şah’ın naaşı nakledildi. Hangi hükümetler var? Naim Talu, Bülent Ecevit ve rahmetli Türkeş’in başbakan yardımcısı olduğu milliyetçi CHP - Demirel hükümeti var. Eğer vatan toprağı, Ecevit zamanında vatan satılmamışsa, Karakozak'tan Eşme’ye gelirken niye terk edilmiş olsun? Sayın Bahçeli’ye soruyorum, sen vatan nedir bilir misin diye sorarken dolaylı olarak rahmetli Türkeş’e de sormuş oluyor. Türkeş’in başbakan yardımcısı olduğu dönemde ikinci nakil yapıldı. Peki vatan toprağı satılmış mı oldu? Hayır uluslararası hukuk gereği Süleyman Şah’ın bulunduğu yer bizim için vatan toprağıdır. Bahçeli özür dilemelidir. Bende ona cevaben söylüyorum, acaba sayın Bahçeli sen edep nedir bilir misin?

Günlerce uykusuz kalarak vatan toprağını savunan o devlet görevlilerinin karşısında devlet ahlakı nedir bilir misin, devlet ahlakı nedir bilir misin?

4 YIL SÜRMEZ Kİ KIŞ UYKUSU

Şunu söylüyor Kılıçdaroğlu, ''Bir sabah kalktık suriye ile düşman olduk.'' 300 bin insan ölmüş, beş milyon kişi mülteci olmuş, sanki Suriye rejimi ak kaşık gibi ona sahip çıkıyor. Kış uykusunu anlarım ama 4 yıl sürmez ki kış uykusu.

MHP'NİN AÇIKLAMASI DARBE ÇAĞRISIDIR

Bugün MHP'den bir açıklama yapıldı. "Genelkurmay başkanları eskiden Türkiye’nin milli çıkarları açısından mahzurlu gördükleri kararlar hakkında siyasi liderlere karşı koyacak yürekliliği gösterirler" Bu darbe çağrısıdır arkadaşlar.

Bu eski Türkiye alışkanlığıdır. Sayın Genelkurmay Başkanımız ve şerefli Türk subayları demokratik yolla iktidara gelmiş hükümetimizin emrindedirler. Hükümetimizin aldığı kararları uygularlar. Geçti o dönem. Biz ne 27 Mayıs ne 12 Eylül'deyiz ne de apoletlerle böyle konuşulan 28 Şubat'tayız. Yeni Türkiye'de buna pabuç bırakmayız.

Demokratik yolla iktidara gelmiş hükümetimize karşı neredeyse isyana çağıracaksınız. Bu ne vatanseverlikle, ne demokrasi ahlakıyla ifade edilir.

Kılıçdaroğlu açıklamalarıyla Suriye resmi haber ajansının manşetlerine girdi. Hayırlı olsun Kılıçdaroğlu, milletin gönlüne giremedin ama, Suriye rejiminin yayın organlarına girdin.

AK PARTİ'YE 6223 MÜRACAAT

6223 müracaat yapıldı 1040'ı kadın adaylarımız olmak üzere. 6-15 Mart'ta mülakatlar başlayacak. 16 Mart -21 Mart'ta komisyon toplantıları gerçekleşecek.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.