Hava Durumu

Başbakan Davutoğlu'ndan flaş çözüm süreci açıklaması

G-20 zirvesi için Avusturya'ya giden Başbakan Davutoğlu, HDP heyetinin çözüm sürecine yönelik açıklamalarına ilişkin, önemli açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 12.11.2014 21:30
Haber Güncellenme Tarihi: 12.11.2014 21:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Başbakan Davutoğlu'ndan flaş çözüm süreci açıklaması
Hükümet'in, "Kamu düzeni ve güvenliği sağlanana kadar" askıya aldığı çözüm sürecinde, 11 Kasım akşamı yapılan görüşmeler süreci askıdan indirdi. Açıklamayı Salı akşamı geç saatlerde Çözüm Süreci Kurulu'ndan bazı isimlerle görüşen HDP'nin İmralı heyeti yaptı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, Avusturya ziyareti öncesi HDP'nin açıklamasını değerlendirdi.

Başbakan Davutoğlu, "Niyet tazelenmesine ihtiyaç vardı. Bir işin esasen esasta, özde, mahiyeti var. Bir de yöntemle ilgili hususlar var. Bugünkü açıklamada esasta Çözüm Süreci'ne olan bağlılığın teyit edilmiş olması olumludur. Zaten kamuoyumuzda da Çözüm Süreci'ne alenen karşı çıkan kimse de bu konulardaki muhalefeti belli olanlar dışında söz konusu değil" dedi.

"HALEP İÇİN KAYGILIYIZ"

Davutoğlu, "Halep'te yaşananalar konusunda çok kaygılıyız. Halep gibi bir şehir, kuşatma altında ama dünya buna seyirci kalıyor. Bölge için yapılan ateşkes önerisi olumlu ama Suriye'nin sözünde durduğu görülmemiştir." dedi.

"ATEŞKES ÖNERİSİ OLUMLU AMA..."

Başbakan Davutoğlu, "Halep içilen yapılan ateşkes öneri çok olumlu bir gelişme ama Suriye'nin sözünde durduğu görülmemiştir. Biz bombardımanın durmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"HALEP'İN SONUN KADAR YANINDAYIZ"

Davutoğlu, "Halep halkının sonuna kadar yanındayız. Tüm Suriye halkı ile dostuz ama Halep ile olan ilişkilerimiz nedeniyle bizim için ayrı bir öneme sahip." diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.