Hava Durumu

Başkan Ali Ay'dan saldırı açıklaması: Yazıklar olsun!

Yaşanan olayların Bursaspor tarihine kara leke olarak girdiğini belirten Ali Ay, "Böyle taraftarlık olmaz olsun. Biz top oynuyoruz, savaşa gitmiyoruz. Bu işi çözeceğiz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2017 05:00
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2017 05:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Başkan Ali Ay'dan saldırı açıklaması: Yazıklar olsun!

Bursaspor Başkanı Ali Ay, Süper Lig'in 22. haftasında alınan 4-0'lık Kasımpaşa yenilgisinin ardından futbolculara yönelik gerçekleştirilen saldırıya ilişkin dün Özlüce Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi.

Olaylarla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Ay, "Maçlar kazanılır, kaybedilir, oyuncuların performansı değerlendirilir. Taraftarımız tabii ki üzülecek. Futbolun doğasında bu var ama taraftarın futbolcularla arbedeye girmesi kabul edilemez. Kalecimiz Harun rapor aldı. Herkesin çok sevdiği futbolcu. Bilmiyorum halini gördünüz mü? Harun tepki gösterecek isim midir? Neredeyse Harun suçlu çıkarılacak. Konuyla ilgili adli süreç başladı" dedi.

KAPININ AÇILMASI HATA

"Böyle taraftarlık olmaz olsun" diyen Ali Ay şu ifadeleri kullandı:

"Biz top oynuyoruz, savaşa gitmiyoruz. Bu işi çözeceğiz. Bıçağı otobüste düşürmüşler. Futbolcularımız ve hocalarımızın yalan söyleyecek durumu yok. Benim bıçağım değil o. Küfür edince Harun dayanamamış. Büyük bir kavga çıkmış. Bu olaylar Bursaspor tarihine kara leke olarak girmiştir. Bu sıkıntılı süreçten çıkmak için ne gerekiyorsa yapacağız. En büyük hata kapının açılması olmuş. Futbolcularımız ve yönetim olarak şikayette bulunduk. Bazı kararlar da aldık. Yarın (bugün) yönetim kurulu toplantısından sonra paylaşacağız. Bursaspor, taraftarı ile vardır. Bu süreci birlikte aşacağız."

PES ETMEK YOK

"Olaylardan sonra görevi bırakmak ile ilgili düşünceniz oldu mu?" yönünde soruya Başkan Ali Ay şu ifadeleri kullandı:

"Bizler de hata yaptık. Bütün taraftarımızdan şunu rica ettim; 'Kulüp batmak üzere, bana 1-2 sene müsaade edin, kulübü ayağa kaldıralım' dedim. Transferlerde hatalar yaptık ama daha çok ben mali konulara eğildim. Özeleştiri yapıyoruz Hata olarak 1-2 transferlerde hata yaptığımızı düşünüyorum. Elimizdeki imkanlar belliydi. Pes etmek yok. Zaman ne gösterir ona göre sonradan karar veririz."

FUTBOLCULARLA GÖRÜŞECEĞİM

Futbolcularla gerekli görüşmeleri yapacağını belirten Bursaspor Başkanı Ali Ay, "Bunlar bizim futbolcularımız. Onlarla da görüşmelerimiz olacak. Onlara ben garantiyi vereceğim. Taraftarımız kadar biz de üzgünüz. Maçın kırılma anı hakemin penaltı kararıdır. Hakem 3 metreden görememiş kararı yan hakeme bırakmıştır. Bu meselelere sakin yaklaştık. Artık bu işin şakası yok. Maçtan sonra TFF Başkanı dahil herkesle görüşüyorum. MHK başkanına serzenişte bulundum. 7-8 maçı biz 10 kişi oynadık. Saha içinde de dışından da hakkımızı arayacağız. Gerekirse de İstanbul'a gideceğiz" dedi.

HARUN TEKİN: BİRLİK İÇİNDE OLACAĞIZ

Saldırıda yüzüne darbe alan Bursaspor ve A Milli Takım'ın kalecisi Harun Tekin, sosyal paylaşım sitesi Instagram üzerinden olaylarla ilgili yaptığı açıklamada, "Uzun yıllardır formasını onurla ve gururla taşıdığım Bursaspor formasıyla böylesine vahim bir olayı yaşamak beni, ailemi ve takım arkadaşlarımı derinden üzdüğünü bilmenizi isterim. Can güvenliğimizin olmadığı bir ortamda bize küfürle, taşla, sopayla ve bıçakla kalleşçe saldırma girişiminde bulunan kendini bilmez barbar grubu bütün Bursaspor taraftarından ayrı tuttuğumu belirtmek isterim. Bu zorlu süreçte camia olarak birlik ve beraberlik içinde olmamız dileğiyle" ifadelerini kullandı. (Ozan DEMİR'in haberi)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.