Hava Durumu

Başkan Güler'den ağaç üstünde isyan

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güler'den zeytin ağacı üstünde açıklama.

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2013 14:32
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2013 14:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Başkan Güler'den ağaç üstünde isyan

Zeytin ağacında budama yaparken konuşan Güler, terör örgütü üyesi oldukları iddiasıyla tutuklu olan belediye başkanlarının tutukluluk sürelerin sona ermesinin ardından göreve iade edildiğini hatırlatarak ''1 saat bile tutuklu kalmamama rağmen, 2 yıldır görevimden uzağım'' dedi.

İki aylık periyotlarla yenilenen ''görevden uzaklaştırma'' kararı ile ilgili  Valiliğe başvurusunu hatırlatan Güler, bu kez de KCK tutuklularının göreve iadelerini örnek gösterdi.

Anayasa'nın 10. Maddesinde bulunan "Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasî düşünce, felsefî inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir. Devlet organları ve idare makamları bütün işlemlerinde kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadır'' maddesine hatırlatan Güler,  terör örgütü üyesi olmak suçundan yargılanarak tutuklanan belediye başkanlarının da soruşturmalarının devam ettiğine dikkat çekti.

Güler  ''Acaba, terör örgütüne üye olmak iddiası ile suçlansaydım görevime iade mi edilecektim? Yoksa Van, Mardin, Elazığ, Manisa, İzmir ve Bursa valilerinin, T.C.'nin valisi olduğuna, İçişleri Bakanı'nı T.C. Devleti Bakanı olduğuna şüphe olmadığına göre, şahsım mı T.C. vatandaşı değil? Ya da, uzun süre tutuklu kalıp, sonra tahliye olsaydım görevime iade mi edilecektim? Bu durumda suçum hiç tutuklanmamak mı?'' dedi.(Kazım BULUT'un ÖZEL HABERİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.