Hava Durumu

Başkan Sargın adaylık sinyalini Sönmez Medya Buluşmaları'nda verdi

AS TV'de yayınlanan Sönmez Medya Buluşmaları programının yeni yayın dönemindeki ilk konuğu İznik Belediye Başkanı Osman Sargın oldu. Sargın, Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlerdeki adaylık sorularına yeşil ışık yaktı.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2018 08:36
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2018 08:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Başkan Sargın adaylık sinyalini Sönmez Medya Buluşmaları'nda verdi

HABER I Burcu SEKMEN

İznik'te turizme yönelik yapılan çalışmaları anlatan Belediye Başkanı Osman Sargın, ilçenin geleceğinin tarih, turizm ve tarımdan oluşan 3T kuralına bağlayarak; özellikle turizm ve tarımı aynı pota altında çalıştıklarını söyledi. İlçede 14 evli bungalov tesisi kurulduğunu ifade eden Başkan Sargın, 4 adet ve 2 katlı olmak üzere altı taş üstü ahşap butik otel yapılacağını duyurdu. İznik'teki surların 4 bin 970 metre uzunluğuyla Çin Seddi ve Diyarbakır'dan sonra geldiğini belirten Sargın, "Surların restorasyonunu yaptırıyoruz. Zamanında Mustafa Kemal Atatürk'ün de söylediği gibi asıl İznik yerin 5 metre altındadır. Lefke kapıdaki restorasyonu yaparken Roma yollarını da ortaya çıkardık.
Şimdi öyle bir çalışma içine girdik ki, 2 metre mesafede Roma, Bizans ve Osmanlı yolunu ortaya çıkarıyoruz.
İlçeye gelen turistleri kabak, bağ bozumu ve zeytin toplamaya götürüyoruz. İznik hep canlı, hep çekici" diye konuştu.

BARAJIN TEMELLERİ ATILIYOR

Bir yerin turizm şehri olabilmesi için öncelikle havasının ve suyunun temiz olması gerektiğine dikkat çeken Osman Sargın, "Biz her şeyden önce İznik'i doğalgaz ile buluşturduk. Tüm su borularını değiştirdik. Şimdi sırada İznik Barajı var, onun da temellerini atıyoruz" dedi. Başkan Sargın, Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlerde yeniden aday olup olmayacağını ilişkin soruları da şu sözlerle cevapladı: "Belediye başkanlığı makam değildir. Hizmet etme aracı, hizmetkârlık yapma yeridir. Ben İznik'te doğdum, büyüdüm. Bu kente vefa borcum var. İznik'e hizmet etmek için her zaman hazırım. Hedeflerimiz var, İznik'i büyütmek istiyoruz." Türkiye'nin 5. büyük tatlı su gölü olan İznik Gölü'nün yaşam alanına dönüştürülmesi için de kapsamlı bir çalışma yürütüldüğünü söyleyen Başkan Sargın, maksimum 2 yıl sonra İznik Gölü'nün 30 yıl önceki temizliğine kavuşacağını ifade etti.

'DÖVİZLE İŞİMİZ YOK'

Son dönemde ekonomide yaşanan dalgalanmaları da değerlendiren Başkan Sargın, bu süreçten belediyenin hiçbir şekilde etkilenmediğini çünkü belediyedeki hiçbir yatırım ihalesinin dövizle yapılmadığını, tüm işlemlerin Türk Lirası üzerinden yürütüldüğünü kaydederek, "Bizim dövizle falan işimiz yok,olmaz da. Onun için bize kriz falan uğramaz. Belediyenin yıllık bütçesi 30 milyon liradır bunun 18 milyonu zaten personel gideridir" diyerek son noktayı koydu.

HAYALLER BÜYÜK

İznik Belediye Başkanı, ilçeye yapılan tüm yatırımların karşılığının olduğuna dikkat çekerek, "Şimdiye kadar güzel işler çıkardık. Tek eksiğimiz otogar. Bir de hayata geçirmek istediğimiz bir hayalimiz var. Sağlık turizmi açısından İznik'e yön verecek bir Sağlıklı Yaşam Köyü kurmak istiyorum" diye kaydetti.

BÜYÜK TÖRENE SAYILI GÜNLER

Sargın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Atatürk Havalimanı ile bazı illerdeki eski statların millet bahçesi yapılacağını açıklaması üzerine İznik'te de Millet Camii ve Millet Bahçesi yapılacağını duyurdu. Selçuk Mahallesinde inşa edilmesi planlanan projenin temel atma töreni ise 28 Eylül'de.

İZNİK GÖLÜ'NE YÜZEN RESTORAN

İznik Gölü'nün şu anda ilçedeki tarımsal sulama alanında kullanıldığını belirten Sargın, "2019'da İznik Gölü'ne hilal şeklinde yüzen restoranlar yapmayı planlıyoruz. Bunun dışında göle plato şeklinde restoran ve plaj yapmak istiyoruz. Karadan köprü ile ulaşım sağlanacak. Ekiplerimiz proje çalışmalarını sürdürüyor" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.