Hava Durumu

Başkan Yılmaz: Görev verilirse hazırım!

AS TV'de yayınlanan Sönmez Medya Buluşmaları'nın bu haftaki konuğu Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz oldu. Yeni dönem projelerinden bahseden Yılmaz, "Genel merkez yapılan görevleri yeterli bulursa, bir dönem daha hizmete hazırım" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2018 08:13
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2018 08:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Başkan Yılmaz: Görev verilirse hazırım!

HABER I Ayşegül SEVER

Sönmez Medya ekibi-nin sorularını yanıtlayan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Mart 2019 yerel seçimlerinde yeniden belediye başkanlığı için yeşil ışık yaktı. 'Yeniden aday olacak mısınız?' sorusuna cevap veren Yılmaz, "Genel merkez yaptığımız görevi yeterli bulursa elbette görevimizi yerine getiririz. Mesele Gemlik'e hizmet etmek" dedi. Yeni dönemde Başkan olması halinde yapacaklarını sıralayan Yılmaz, Gemlik Belediyesi'nin en büyük mali kaynağının toplu konuta ayrılması gerektiğini vurguladı. Yat limanı ihtiyacına da dikkat çeken Yılmaz, Büyük Kumla deresi ve Kumsaz'da bölge parkında iki ayrı yat limanı ile hizmet verileceğini belirtti. Yılmaz, borcu olmayan ender belediyelerden biri olduklarını da vurguladı.

ELEŞTİRİLERE YANIT VERDİ

Cihatlı'da yapılan konutların ödeme noktasında vatandaşın eleştirilerine de yanıt veren Yılmaz, şöyle konuştu: "Konutlarımızı etaplar halinde yaptık. Bin 400 dairede yatırım maliyetimiz 140 milyon TL'dir. Çevresinde cami, okul, sağlık ocağı yatırımlarını da biz yaptık. Böyle olunca orada 150 milyonu aşkın bir yatırımımız var. İlk etapta 150 daireyi peşin satalım ki müteahhitlere ödeme-mizi gerçekleştirelim dedik. Bundan sonraki etaplar söz verdiğimiz gibi olacak. Vatandaş kira öder gibi ödeyecek." Yeni konut bölgelerinde devam eden çalışmaların demir fiyatlarındaki artış nedeniyle geçici olarak durduğunu söyleyen Yılmaz, "Bir dairenin maliyeti 180 bin civarına denk geliyor. Alt gelir grubu bu şartlarda daireyi alamaz" dedi.

BURULAŞ'A SERT TEPKİ

Gemlik'teki toplu ulaşım sorununa da değinen Başkan Yılmaz, "BURULAŞ yetersiz kalıyor. Daha fazla inisiyatif almalı ve kendine çekidüzen vermeli. Görevini yapamıyorsa, yapamıyorum desin" diyerek sert sözlerle eleştirdi. Yılmaz, BURULAŞ'ın vatandaşa eziyet çektirdiğini, bu nedenle en çok kendisinin ve ailesinin yıprandığını söyledi.

MEYDAN YAKINDA AÇILACAK

Gemlik Meydanı'nda yapılan çalışmaları anlatan Yılmaz, meydanın yüzde 65'inde yeşil alan, yüzde 35'inde de yapılaşma olacağını belirtti. Yılmaz, "Minibüs garajında belediyemizin dükkânları vardı. Bir kısmı boş bir kısmında da esnafımız duruyordu. Önce o boş olanları yıkmaya başladık. Sonra esnafımızı katlı otoparkın altındaki dükkânlara yavaş yavaş taşıdık. Biz kendi mülkümüzden başlayarak daha sonra vatandaşın malını kamulaştırmaya gittik. Meydanımızın adı Zeytindalı Meydanı olacak. Önümüzdeki günlerde meydanımızın açılışını gerçekleştireceğiz" dedi.

2019'DA TEMELİNİ ATACAĞIZ

Kumla yolu üzerinde bulunan Engelli Yaşam Merkezi'nin yapım aşamasından bahseden Yılmaz, "Merkez, borç batağı içerisindeydi. Yaklaşık 700 bin TL civarında borcu ve 99 öğrencisi vardı. Okulu biz belediye olarak devraldık. Birçok hizmetini biz üstlendik. Engelli kardeşlerimizin yakınları geldiğinde alanda rahat edemiyorlardı. Cumhuriyet Mahallesi'nden Kumla'ya, bozuk orman olan bölgede 10-15 dönüm yer isteyerek okulu orda konuşlandırmak istedik. Ailelerin de rehabilteye ihtiyacı var. Projesini yaptık. 2019'da temelini atacağız" diye konuştu.

ZEYTİN ÜRETİCİSİNE DESTEK

Dünyanın en güzel zeytininin Gemlik'te üretildiğini ifade eden Yılmaz, geçmişte Gemlik zeytininin tanıtım sıkıntısı yaşadığını ifade etti. İlk hedeflerinin zeytin üreticilerinin üretim yapabilmesi için sulama havuzlarının artırılması olduğunu söyleyen Yılmaz, "Muratova, Katırlı, Engürü, Umurbey üreticilerinin daha fazla mahsul alabilmeleri için tarlalarının ekstra çaba sarf etmeden sulanacağı bir baraj kazandıracağız" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.