Hava Durumu

Basketbol Bursa'da büyüyecek

Kırmızı Beyazlı kulüp, Türkiye’nin uzun soluklu basketbol altyapı projesini hayata geçirdi. Çocuklara spora erişimde fırsat eşitliği yaratmayı hedefleyen TOFAŞ, spor eğitiminin yanı sıra hayatın her alanında başarılı olmaları için destek olacak.

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2016 07:39
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2016 07:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Basketbol Bursa'da büyüyecek
“BURSA’YA DEĞER KATTIK” 

Türkiye’de basketbola 42 yılda önemli başarı ve sporcular armağan eden TOFAŞ, binlerce çocuğu ve ailelerini kapsayan yeni bir sosyal sorumluluk projesini başlatıyor. “Yeni Nesil TOFAŞ” projesinin tanıtım toplantısı dün TOFAŞ Spor Salonu’nda yapıldı. Organizasyona Kırmızı Beyazlı Kulüp Başkanı Okan Baş, Genel Menajer Tolga Öngören, Başantrenör Orhun Ene ve Yeni Nesil TOFAŞ Proje Koordinatörü Kartal Önel katıldı. Başkan Okan Baş, kulübün 40 yılı aşkın bir süredir Bursa’ya ve basketbola değer kattığını belirtti. 

\"\"

“YILDIZLAR DOĞDU”

Bugüne kadar altyapıdan 3 bin 500 kadar sporcunun yetiştiğini belirten Okan Baş, “Bu sporculardan 95’i ay yıldızlı formayı terletti. Pek çok yıldız burada doğdu. Altyapımızda 300’den fazla antrenör görev yaptı. 9 antrenör ve yöneticimiz milli takımlarda görev aldı. Altyapı şampiyonalarında Bursa’ya 13 şampiyonluk getirdik. Bugün basketbola verdiğimiz desteği bir adım öteye taşıyarak, çağın gerektirdiği, sürdürülebilir bir altyapı modelini Türkiye’de bir ilk olarak hayata geçiriyoruz. Bu projenin ilk adımını da evimizde, yani Bursa’da attık” dedi.

\"\"

İLK SPOR KÜTÜPHANESİ

Projenin detaylarını ve sistemin işleyişini anlatan Proje Koordinatörü Kartal Önel, “İlk yılda Bursa’da Kestel, Yıldırım, Eğitim Vadisi, Görükle, Hürriyet, Karacabey ve Orhangazi bölgelerinde, 8-12 yaş grubunda spor okullarını faaliyete geçirerek 650 çocuk, 8 antrenör ve 14 stajyer ile çalışmalara başladık” şeklinde konuştu. Projenin bu yıl sonunda Bursa genelinde 10 farklı bölgede 1000 çocuğu kapsaması hedefleniyor. Türkiye’ye yayılacak olan projenin 5 yıl içerisinde 50 bin çocuğa ulaşması bekleniyor. Projede ayrıca Türkiye’nin ilk spor kütüphanesi hayata geçirilecek ve tüm spor branşlarını kapsayacak şekilde yerli ve yabancı çok sayıda eser yer alacak.  

\"\"

BİZİM EVİMİZ BURSA

Genel Menajer Tolga Öngören, TOFAŞ’ın vizyon odağının, kurulduğu günden itibaren Bursa olduğunu dile getirdi.

TOFAŞ Spor Kulübü Genel Menajeri Tolga Öngören, “1974 yılında kurulan kulüp, Bursamıza takım sporlarında ilk şampiyonluklarını armağan etmiştir. Kurulduğu ilk günden beri TOFAŞ Spor Kulübü’nün vizyon odağı Bursa ve çocuklar olmuştur. Biz Bursalıyız. Bursa bizim evimiz. Bugün hayata geçirdiğimiz Yeni Nesil TOFAŞ projesi bu vizyonu yeni bir boyuta taşıyacaktır” dedi. TOFAŞ Basketbol Takımı Koçu Orhun Ene ise, “Amacımız Türkiye’de sportif başarının da ötesinde idari- teknik- altyapı ve A Takımı ile model olabilecek bir organizasyonu yaratmaktır. Biz kendimizi önümüzdeki yıllarda basketbolda, Bursa’yı hem Türkiye’de hem de Avrupa’da temsil etmek için hazırız” diye konuştu. Samet AYGÜÇ'ün haberi
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.