Hava Durumu

Bekle Avrupa yine biz geliyoruz

Beşiktaş’ın puan kaybetmesinin ardından 3.’lük için sahaya çıkan Yeşil Beyazlılar, Antalyaspor’u Pablo Batalla’nın golüyle 1-0 mağlup etti ve puanını 49’a yükseltti.

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2013 08:34
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2013 08:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bekle Avrupa yine biz geliyoruz

Bursaspor, deplasmanda oynadığı maçta Medical Park Antalyaspor’u 1-0 mağlup ederek puanını 49’a yükseltti ve Avrupa Kupaları yolundaki yerini sağlamlaştırdı. Maç orta alan mücadelesi şeklinde başlarken, ilerleyen dakikalarda Yeşil Beyazlılar topa sahip olmaya ve oyunu rakip yarı alana yıkmaya başladı. Ferhat, Batalla ve Belluschi’yle gole yaklaşan Timsah, 19.dakikada kalesinde önemli bir pozisyon gördü. Isaac’in ceza alanı dışından attığı şutta top üst direkten döndü. Ev sahibi takım 26’da Tita ile ceza alanı dışından gol ararken top bu sefer yan direğe vurdu. Topa sahip olan Bursaspor, 43. dakikada önemli bir pozisyondan faydalanamadı.  

GOL BATALLA’DAN GELDİ

Tuncay Şanlı’nın sağ çaprazdan vurduğu şut direkte patladı. Duraklama dakikasında Diarra Carson ile karşı karşıya kaldı, İngiliz file bekçisi mükemmel bir refleksle golü önledi. İlk yarı da 0-0 sona erdi. Karşılaşmanın ikinci yarısında Yeşil Beyazlılar yine topa sahip olurken Belluschi ve Batalla ile gole yaklaştı. 69’da Ferhat’ın yerine Sestak oyuna girerken, Slovak futbolcu 73.dakikada golün hazırlayıcısı oldu. Sestak meşin yuvarlağı Belluschi’ye bırakırken, Arjantinli Batalla’ya mükemmel bir pas attı. Süper Bücür de şık bir vuruşla topu ağlara gönderdi. İlerleyen dakikalarda Antalyaspor baskı kursa da Yeşil Beyazlılar skoru korumasını bildi ve maçtan 1-0 galip ayrıldı.

Batalla 100’ü buldu

Süper Bücür Pablo Batalla 4 sezondur formasını giydiği Bursaspor’da 100. kez skora katkıda bulundu. Gol sayısını 46’ya çıkaran Arjantinlinin, 54 de asisti bulunuyor. 2009’dan bu yana Yeşil Beyazlı formayı giyen Batalla, 156. resmi maçına çıktı.

Üst üste üçüncü galibiyet

Bursaspor bu sezon ligde ilk kez üst üste 3 galibiyeti aldı. Beşiktaş’ı 28.haftada 3-0 gibi farklı bir skorla mağlup eden Yeşil Beyazlılar, ardından Mersin İdmanyurdu’nu dün de Antalyaspor’u deplasmanda 1-0’lık skorla mağlup ederek önemli bir başarıya imza attı.

Gizli üçüncüyüz

Antalyaspor karşısında aldığı galibiyetle puanını 49’a yükselten Bursaspor, averajla 4.sırada yer alıyor. Beşiktaş’ın da 49 puanı bulunurken, Timsah Siyah Beyazlılar’la deplasmanda 3-3 berabere kalıp evinde 3-0 mağlup ettiği için ikili averajda rakibinden önde. İkili averaj uygulaması, lig sonunda iki takımın aynı puanla sezonu bitirmesi durumunda devreye giriyor.

Markaj yine gündemi belirleyecek

AS TV’nin ekran klasiği Markaj haftaya yine damgasını vuracak. Bu akşam saat 20.30’da başlayacak Markaj’da Bursaspor’un, Antalyaspor galibiyetinin bütün ayrıntıları konuşulacak. Sönmez Medya Spor Müdürü Süha Gürsoy’un sunacağı Markaj’ın konukları, Ahmet Suphi Evke ve Erkan Öncel.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.