Hava Durumu

BESAŞ'tan köy ekmeği

Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Bursa Ekmek ve Besin Sanayi A.Ş. (BESAŞ), zengin ürün yelpazesine eklediği köy ekmeklerini tüm BESAŞ bayilerinde satışa sunuyor.

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2012 14:23
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2012 14:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
BESAŞ'tan köy ekmeği
Bursa'da 1982 yılından itibaren sağlıklı, hijyenik ve kaliteli ürünleri vatandaşlara ulaştıran BESAŞ, kepekli, tam buğday, çavdar, ay çekirdekli, tam tahıllı, zeytinli, mısırlı, haşhaşlı, rol ekmek ve rol tuzsuz ekmekten oluşan çeşit ekmek ürün portföyüne köy ekmeğini de ekledi. BESAŞ'ta üretilen ve 600 gramlık poşetli köy ekmeği 1 TL'den satışa sunuldu.

BESAŞ Genel Müdürü Mustafa Bektaş, kaliteli ekmeği en sağlıklı şekilde halka ulaştırdıklarını belirterek, "Günümüzde geçmiş alışkanlıklarımızı ve eski damak tatlarımızı özlüyoruz. Eskiye dair karşılaştığımız tatlar, bizleri mutlu ediyor. BESAŞ olarak bu fikirden hareketle eskiye dair damak tatlarımızdan köy ekmeğini bugüne taşımayı istedik. Kırsal kesimden göç eden vatandaşlarımızın memleket özlemini köy ekmeğiyle dindirelim istedik" dedi.

Köy ekmeği tamamen doğal ekşi mayalı buğday unu kullanılarak üretiliyor. Endüstriyel maya ve hiçbir gıda maddesi kullanılmadan yapılan köy ekmeği özellikle çocuklar için besleyici. Katkısız olmasının ve doğallığının yanı sıra köy ekmeği kansızlığı önlemede, kolesterolü düşürmede, hamile ve emzikli kadınların beslenmesinde, bazı doğum kusurlarının engellenmesinde, bağışıklık sistemini kuvvetlendirmede, öğrenme ve anlama yeteneğinin gelişmesinde, diş eti ve kemik gelişiminde, iş gücü kapasitesini artırmada, kabızlık, hemoroid ve bağırsak kanserinin önlemesinde etkili olmasından dolayı tercih ediliyor.




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.