Hava Durumu

Bill Gates'in iyimser kabus senaryosu!

Bill Gates, bu hafta sonu da röportajlarına devam etti. Gates, dünya çapında yaklaşık 70.000, ABD'de yaklaşık 10.000'i öldüren Covid-19 salgını hakkında konuştu. Beyaz Saray, geçen hafta, ABD'nin en iyi ihtimalle 100.000 ila 240.000 ölümle karşılaşacağını söylemişti. FOX News'te yapılan bir röportajda, Gates, "Sosyal mesafeyi doğru bir şekilde yaparsak, bundan daha az bir sayı ile bu işin içinden çıkabiliriz." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2020 11:57
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2020 11:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bill Gates'in iyimser kabus senaryosu!

"Bu bir kabus senaryosu"

Hayırseverlik işlerine odaklanmak için geçen ay Microsoft'un yönetiminden istifa eden Gates, insanların sosyal mesafe kuralını uygulaması durumunda ölüm sayılarının bu ay sonunda dengeleneceğini söyledi. Milyarder iş adamı konuyla ilgili olarak "Bu bir kabus senaryosu çünkü insandan insana bulaşan solunum virüsleri katlanarak büyüyebilir. Ve biliyorsunuz, eğer günlük hayatımıza olduğu gibi devam edersek bu eğri insanların çoğunu enfekte edene kadar asla bükülmez. Bu da çok sayıda ölen insanla sonuçlanır." açıklamalarında bulundu.

"Corona virüsü en kötü durum değil"

Gates, sözlerine, tüm dünyanın kullandığı bir aşı olana kadar işlerin normale dönmeyeceğini diyerek devam etti. Corona virüsü pandemisi "süper kötü" olsa da Gates, bunun "en kötü durum" olmadığını söyledi. Milyarder, çiçek hastalığı gibi bir hastalığa kıyasla Covid-19′un düşük ölüm oranını gösterdi.

Gates, daha önce, ABD'nin Covid-19 Corona virüsü pandemisinde yeterince hızlı hareket etmediği için birçok şansı kaçırdığını söylemişti. Bu şanslardan biri ise karantina zorunluluğu olmamasıydı. Bill Gates, ikinci dalga konusunda da yorumlarda bulundu. Gates, tekrarlanan bir salgının sonbaharda geri dönebileceğini, ancak o zamana kadar tedaviler için daha iyi hazırlanılacağını söyledi.

2015 yılında Gates, savaştan ziyade bir hastalığın, gelecek yıllarda milyonlarca ölüme neden olabileceği konusunda uyarmıştı. Şubat ayında Gates, Bill & Melinda Gates Vakfı'nın Covid-19 ile mücadele kapsamında 100 milyon dolara kadar katkıda bulunacağını söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.