Hava Durumu

Bir damla bile kan akmasın

PKK lideri Abdullah Öcalan, doğum günü için Halfeti'de kutlama yapanlara mesaj gönderdi. İmralı'ya giden 4. heyetin ilettiği mesajda, Öcalan, "onurluyum" diyen herkesi sürece uymaya çağırırken, "Bir damla bile kan akmasın" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2013 10:05
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2013 10:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bir damla bile kan akmasın

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, BDP’li vekiller Pervin Buldan ve Sırrı Süreyya Önder'le İmralı'da görüşen Abdullah Öcalan, Halfeti'de doğum gününü kutlalmak için biraraya gelenlere yazılı mesaj gönderdi.

Kutlamada okunan mesajında Öcalan, "65 yaşına girdiğini ve üzerine düşeni yaptığını" belirterek, sürece destek istedi.

Öcalan, mesajında şöyle dedi:"Gerçekten onurlu bir barışın imkanları çok artmıştır. Bu bizim insanlarımıza sunacağımız en önemli şeydir. 65 yaşıma girmekteyim. Ben üzerime düşeni yaptım. Eylem sırası halkımızın kendisindedir. Onlara olan büyük hürmetimi ve hizmetimi önemli ölçüde tamamladığımı düşünüyorum. Artık görev sizdedir. Sizlerin de bu görevi bundan önce olduğu gibi bundan sonrada layıkıyla yerine getireceğinize inanıyorum. Onurluyum diyen herkese, zengin, fakir, kadın, erkek, genç, yaşlı demeden sürece uymaya ve geliştirmeye çağırıyorum. Şunu herkes çok iyi bilmeli ki; Artık farklı bir yaşam gelişecektir" dedi.

Öcalan, sürece güçlü destek isteğini yinelerken, "Umuyorum ki bu süreç gelişirken bir damla bile kan akmasın. Kimse kimseyi incitmesin" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.