Hava Durumu

Bizim popülerimiz türkülerimiz

Yılların başarılı grubu "Moğollar"ın kurucusu ünlü sanatçı Cahit Berkay, pop müziğe karşı durmadıklarını ancak bu ülkenin asıl müziğinin türküler olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2013 10:13
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2013 10:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bizim popülerimiz türkülerimiz

Bursa Barosu'nun öncülüğünde, otuz beş ayrı baroya bağlı genç avukatların Almira Hotel'de Türkiye'de ilk defa düzenlediği kurultayın balosuna onur konuğu olarak katılan Cahit Berkay, çaldığı eserlerle geceye renk kattı. Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz'le yıllardır iki sıkı dost olduğunu ifade eden Berkay, arkadaşı Demiröz'ün Baro Başkanı olduğu gün, konserde olduğu için tebrik etmeye gelemediğini, geceye de verdiği sözü yerine getirmek için katıldığını söyledi.

ANADOLU'DAN İLHAM ALIYORUM

Anadolu-pop müziğinin son yıllarda bulunduğu durumu anlatan Berkay, 'Türküler, daima baş tacıdır ve bu ülkenin popüler müziği türkülerdir. Elbette ki pop müziğine karşı değiliz. Fakat bu oluşumun arka        sında yanlış beslenme yatıyor. Gençlere daima kendi kültürünü tanıyıp, oradan beslenerek yola çıkmalarını tavsiye ederim' dedi. Ayakları Anadolu'ya basan müzik yaptığını kaydeden Berkay, Yeşilçam filmlerinin müzikleri ile ilgili  'Ben, yaşadığım anın müziklerini yaptım. 'Selvi Boylum Al Yazmalım' müziğini ise filmi izleyip, oradan aldığım ilhamla hazırladım. Burada samimi olmak çok önemli' şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.