Hava Durumu

Bu acıya yürek dayanmaz

İskenderun'dan Osmaniye'ye geziye giden ilkokul öğrencileri ile öğretmen ve velileri taşıyan midibüsün sulama kanalına devrilmesi sonucu 14 kişi hayatını kaybetmişti. Hayatını kaybedenler 5 öğrenci, 1 bebek, 1 öğretmen, 6 veli ve şoför... Bugün adli tıp önünde kahreden dakikalar yaşandı...

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2016 11:18
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2016 11:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bu acıya yürek dayanmaz
Kazada yaşamını yitiren 14 kişinin cenazesi sabah saatlerinde İskenderun Devlet Hastanesi morguna getirildi. Yakınlarını kaybedenlerin hastane morgu önünde bekleyişi sürerken cenazeleri teslim alan bazı ailelerin sinir krizi geçirdiği gözlendi. 

\\\\\\\\\\\\\\\"\\\\\\\\\\\\\\\"

Kaza nedeniyle Valilik talimatıyla Beş Temmuz İlkokulu'nda bugün eğitime ara verildi. 

Öğrencilerin olmadığı okulda, bazı öğretmen ve velilerin bahçede bekledikleri görüldü.

\\\\\\\\\\\\\\\"\\\\\\\\\\\\\\\"

YAŞANANLAR FACİAYDI

14 kişinin hayatını kaybettiği kazanın tanığı öğretmen Fatma Tirek, "En çok sevdiğimiz öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi, eşlerimizi, dostlarımızı, çocuklarımızı kaybettik" diyerek gözyaşı döktü. Kaza sırasında midibüs içinde olan öğretmen Fatma Tirek, ''Olay bir faciaydı, suç nedir bilmiyoruz. Hepsinin mekanı cennet olsun" şeklinde konuştu.

Gözyaşlarına hakim olamayan Tirek, geziyi velilerin sene sonu pikniği amacıyla hazırladığını kaydetti.

3/A SINIFINDA YAS

5 Temmuz İlkokulu'nda tatil kararı alındığı öğrenildi. Hayatını haybeden öğrencilerin bulunduğu 3/A sınıfını ziyaret eden yakınları da sıralarda oturarak gözyaşı döktüler. Öte yandan, kazada hayatını kaybeden Merve Pembe'nin cenazesi de ailesi tarafından İskenderun Devlet Hastanesi Morgu'ndan alındı. Kazada hayatını kaybedenler için saat 12.00'da Atatürk Anıt Alanı'nda tören yapılması planlanıyor.

\\\\\\\\\\\\\\\"\\\\\\\\\\\\\\\"\\\\\\\\\\\\\\\"\\\\\\\\\\\\\\\"\\\\\\\\\\\\\\\"\\\\\\\\\\\\\\\"\\\\\\\\\\\\\\\"\\\\\\\\\\\\\\\"
(Beritan Keyik)                  (Nehir Uludağ)                   (Umut Ayas)                        (Yağmur Keskin)

NE OLMUŞTU?

Hatay'ın İskenderun ilçesindeki Beş Temmuz İlkokulu öğrencileri, öğretmen ve veliler için Osmaniye'ye gezi düzenlendi. 30 kişi kapasiteli 2 midibüsle Osmaniye'ye gidenöğrenci, öğretmen ve veliler, Karatepe Müzesi ve Aslantaş Milli Parkı'nı gezdikten sonra akşam saatlerinde dönüş için yola çıktı. Ferruhşan Esen'in kullandığı 31 KLY 69 plakalı midibüs, Cevdetiye Beldesi yakınlarındaki kavşakta bir otomobil ile çarpışınca kontrolden çıkarak DSİ'ye ait sulama kanalına düştü.

Kazada Beritan Geyik, Baver Geyik, Nehir Uludağ, Bahadır Karakurt, Meral Sarı, Yağmur Keskin, Umut Ayas ve Merve Pembe, Ahmet Cebeci, Sultan Geyik, Sevgi Ayas, Nur Seviner ve Müzeyyen Keskin ile şoför Feruşah Esen yaşamını yitirdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.