Hava Durumu

Bu da "engelsiz" pantolon

Bursa'da faaliyet gösteren bir firma, bedensel engelliler için pantolon üretti.

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2012 14:31
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2012 14:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bu da "engelsiz" pantolon
Firma sahiplerinden Fatih Kayın, bu zamana kadar engellilerle ilgili yeniliklerin gelişmiş ülkelerden Türkiye'ye geldiğini, üretilen ''engelsiz pantolon'' ile Türkiye'den dünyaya yenilik sunmayı amaçladıklarını söyledi.

Dünyada üretilen pantolonların hiçbirinde fermuarın ağ sonuna kadar açılmadığını kaydeden Kayın, "Sandalyede yaşamını sürdüren ve devamlı oturmak zorunda kalan engelliler, ürettiğimiz bu pantolonu kolayca giyip çıkarabilmektedir. Tuvalet ihtiyaçlarını daha kolay ve yardım almadan giderebilmektedir" dedi.
Kayın, pantolonun özelliklerini şöyle anlattı:

''Engelsiz pantolonumuzun belin arka kısmına gelen tarafı normal pantolonlardan 8-12 santimetre daha yüksektir. Oturma esnasında aşağıya doğru kaymasını engelleyip oturma rahatlığı sağlar. Engelsiz pantolonun belinin yüksek olması yara oluşumunu da ortadan kaldırır. Bu yükseklik, engelli kişinin belinin açılarak kötü görünmesini de ortadan kaldırmaktadır.''

Pantolonun iki yanında çift protezli köprüler bulunduğuna işaret eden Kayın, ''Bunlar, engelsiz pantolonumuzu giyenlerin kolaylıkla taşınmasını sağlar" dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.