Hava Durumu

Bu iş burada bitmez

Schweriner SC karşısında önde götürdüğü ilk seti kaybeden, ikinci sette etkili bir oyun ortaya koyarak durumu 1-1’e getiren Büyükşehir Belediyespor, sonraki setlerde ise rakibiyle başabaş mücadele etmesine rağmen maçı 3-1 kaybederek avantaj yitirdi.

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2015 08:22
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2015 08:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bu iş burada bitmez
Bursa Büyükşehir Belediyespor, Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) Bayanlar Challenge Cup yarı final ilk maçında dün Almanya’nın Schweriner SC takımına konuk oldu. Schwerin Arena’da oynanan karşılaşmaya üst üste sayılar alarak başlayan Yeşil Beyazlılar, Ivana ve Rivera’nın etkili oyunuyla ilk teknik molaya 6-8, ikinci teknik molaya da 14-16 önde girdi. Ancak son bölümde rakibinin hücumlarına set çekemeyen temsilcimiz ilk seti 25-19 kaybetti. 

RIVERA KORKUTTU

İkinci sette Brandt, Weihenmaier ve Nenova’nın sayılarıyla üstünlüğünü kuran Schweriner, ilk teknik molayı 8-5 önde geçti. Oyunu bırakmayan Yeşil Beyazlılar durumu 9-8’e getirirken, bu sırada Rivera topun sert bir şekilde kendisine isabet etmesi sonucu boynundan bir sakatlık geçirdi. Buna rağmen Birgül, Meryem ve İpek ile sonuca gitmeyi başaran Büyükşehir Belediyespor, ikinci teknik molasını 14-16 üstünlükle geçtiği seti 16-25 kazanarak durumu 1-1’e getirdi. 

KIRAN KIRANA GEÇTİ

Üçüncü sette de etkili bir oyun ortaya koyan Sultanlar, teknik molalarını 5-8 ve 15-16 önde geçtiği seti kritik hatalarla 26-24 kaybedince yeniden geriye düştü: 2-1. Dördüncü sete taraftarının da desteğiyle 4-0’lık seriyle başlayan ve ilk teknik molayı da 8-7 üstünlükle kapatan Almanlar, ikinci teknik molaya 16-11 gibi farklı skor ile önde girdi. Seti şanssız bir şekilde 25-19 kaybeden Büyükşehir Belediyespor, maçtan da 3-1 yenik ayrılrak 29 Mart’ta oynanacak rövanş öncesi avantaj yitirdi. 



RÖVANŞ 29 MART'TA

CEV Challenge Cup’ta kupayı hedefleyen Büyükşehir Belediyespor, ilk maçta 3-1 mağlup olduğu Schweriner SC ile yarı final rövanşı karşılaşmasını 29 Mart Pazar günü Bursa’da oynayacak. Cengiz Göllü Voleybol Salonu’nda oynanacak mücadele saat 15.00’te başlayacak. Yeşil Beyazlılar, evinde oynayacağı maçı 3-0 veya 3-1’lik sonuçlarla kazanması halinde finale yükselecek ekibi karşılaşma sonunda oynanacak 15 sayılık altın set belirleyecek. Şayet Bursa’daki maçtan Schweriner 3-2 mağlup veya herhangi bir sonuçla galip ayrılırsa finale yükselen taraf Almanlar olacak.



YÖNETİM YALNIZ BIRAKMADI

Bin 600 kişilik Schwerin Arena’da oynanan karşılaşmada ev sahibi ekibin taraftarı oluşturduğu atmosferle takımının kazanmasında büyük rol oynadı. Zorlu mücadelede Büyükşehir Belediyespor Başkan Yardımcısı İlhan Satık, Büyükşehir Belediyespor yöneticileri İsmail Hakkı Arslan, Muzaffer Karadeniz, Büyükşehir Belediyespor Voleybol Şube Koordinatörü Ersin Yılmaz takımı yalnız bırakmazken, Hamburg Başkonsolosu Mehmet Fatih Ak da eşi ve kızıyla birlikte karşılaşmayı izleyenler arasındaydı. Ozan DEMİR'in haberi...
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.