Hava Durumu

Bu milli takım çok farklı

Şenol Güneş yönetiminde farklı bir kimliğe bürünen A Milli Futbol Takımı, 2020 Avrupa Şampiyonası elemelerinde Arnavutluk'un ardından Moldova engelini de kayıpsız geçti. Maç sonunda Eskişehir'de başlayan sevinç tüm Türkiye'ye yayıldı.

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2019 08:03
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2019 08:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bu milli takım çok farklı

2020 Avrupa Şampiyonası Elemeleri H Grubu'nda yer alan A Milli Futbol Takımı Eskişehir'de oynanan maçta Moldova'yı 4-0 yendi. Grubundaki ilk maçında Arnavutluk'u 2 golle geçen Ay Yıldızlılar bu sonuçla 2010'dan bu yana ilk kez grup maçlarına ikide iki yaparak başladı. Eskişehir'de oynanan maçtan müthiş bir taraftar desteğini arkasına alan millileri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da yalnız bırakmadı.
Teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde rakibi karşısında ilk dakikadan itibaren baskılı bir oyun ortaya koyan A Milli Takım'da Hasan Ali Kaldırım, Cenk Tosun (2) ve Kaan Ayhan Moldova filelerini havalandırırken sahaya kaptan olarak çıkan Burak Yılmaz penaltıdan yararlanamadı. Kaan ve Hasan Ali Milli Takım'da ilk kez gol sevinci yaşadı. 30 yaşındaki Efecan Karaca da kariyerinde ilk kez Ay Yıldızlı formayı giydi.

Eskişehir'deki maçı tribünden izleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karşılaşmanın ardından soyunma odasına giderek Şenol Güneş yönetimindeki Ay Yıldızlılar'ı tebrik etti.

Cenk Tosun; "İki maçı da gol yemeden bitirmemiz bizim için güzel oldu. Tabii 6 puan almak bizim için elemelerde çok iyi bir şey. Hazirandaki maçlara inşallah daha moralli gideceğiz. Takım arkadaşlarımı kutlamak istiyorum. Burak ile iyi anlaşıyoruz. Burak da basın toplantısında söyledi. Bir forvetin bir forvetle oynaması, bizim işlerimizi kolaylaştırıyor sahada. İlk maçta ben ona asist yaptım, bu maçta o bana asist yaptı. İnşallah böyle devam eder. Gruptaki Fransa sonuçta dünya şampiyonu, her şey olabilir ama ben Fransa'yı favori görüyorum. Böyle devam edersek gruptan ikinci olarak çıkmayı düşünüyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.