Hava Durumu

Bulgar gençler Bursa'ya hayran kaldı

Gürsu Belediyesi'nin demokrasi projesi kapsamında Bursa'ya iadeyi ziyarette bulunan Bulgar öğrenciler, Belediye Başkanı Orhan Özcü'yü makamında ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2012 10:33
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2012 10:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bulgar gençler Bursa'ya hayran kaldı
Tophane Endüstri Meslek Lisesi, Cumalıkızık ve Dışkaya'yı gezen gençler, Bursa'ya hayran kaldı.

Gürsu Belediyesi'nin ilçe gençlerinin demokrasiye bilinçli katılımı sağlamak amacıyla Tophane Endüstri Meslek Lisesi ile gerçekleştirdiği AB projesi kapsamında daha önce ziyaret edilen Bulgar öğrenciler, iadeyi ziyarette bulundu. Tophane Endüstri Meslek Lisesi'nin proje ortağı olan Bulgaristan'ın Ardino ilçesindeki Hristo Smirnenski Meslek Lisesi öğrencileri, Bursa'ya hayran kaldı. Bulgar öğrenciler, ilk olarak öğretmenleri Aziz Murat ve Boryana Todorova ile birlikte ilk olarak Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü'yü makamında ziyaret etti. Öğrencilerle tek tek tanışan Başkan Özcü, projenin gelecek kuşaklara taşınmasını arzu ettiğini söyledi. Gençlere altın öğütlerde bulunan Başkan Özcü, "Dünyanın en iyi bilim adamı, sanatçısı, müzisyeni olabilirsiniz. Ama önemli olan kendinizi iyi ifade etmektir. Başarının yolu bundan geçer" diye konuştu.

Başkan Özcü'ye Ardino'dan hediyeler getiren Bulgar öğretmen Aziz Murat, Türk ve Bulgar gençler arasındaki ikili ilişkilerin artmasına vesile olan AB projelerinin ileride büyük dostlukların oluşmasına da vesile olacağını söyledi. Başkan Özcü de öğretmen ve öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Ardından hep birlikte Dışkaya'ya çıkan Bulgar öğrenciler, yamaç paraşütü eğitmeni Kadir Gürel'den bilgi aldı. Eşsiz ova manzarasına hayran kalan öğrencilere yamaç paraşütü konusunda bilgiler verildi. Ardından Cumalıkızık Köyü'nü de gezen öğrenciler, 19 Mayıs Gençlik Bayramı törenlerine de izledikten sonra ülkelerine dönmesi bekleniyor.

Projenin son ayağında ise iki ülke öğrencileri TBMM'de vekillerle görüşecek.




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.