Hava Durumu

Bundan radikal değişim mi olur?

Samet Aybaba TSYD Kupası'na kadar 3 oyuncunun transfer edileceğini açıkladı. 11 oyuncuyu kadroya almadığını hatırlatan Aybaba gündemdeki isimlerle ilgili de "Mossoro iyi oyuncu. Cisse, Doumbia düşüş yaşayacak ki biz yanlarına yaklaşabilelim" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 24.07.2018 07:51
Haber Güncellenme Tarihi: 24.07.2018 07:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bundan radikal değişim mi olur?

TSYD KUPASI'NA 3 TRANSFER OLUR

Bursaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba Afyon kampını takip eden gazetecilerle gerçekleştirdiği sohbette transferden takımın duruma kadar önemli konularda açıklama yaptı. Samet Aybaba, göreve geldiğinden bu yana radikal kararlar aldığını hatırlattı ve takımın değiştiğini de belirterek, "11 oyuncuyu kadroya almadım. Daha radikal değişim mi olur? Geçen sene Jires, Delarge oynamıyor muydu? Buraya gelenler kendileri bilir. Gerekirse onları da değiştiririz. Birkaç maç sonra futbolcular daha iyi olur. TSYD Kupası'nda değişir takım. Oraya üç yeni transferle gideceğiz. Transfer yapmadan takımı nasıl değiştireceksin" dedi.

20 MİLYON EURO'LUK OYUNCU BUNLAR

Transfer gündemindeki oyuncular hakkında da konuşan Aybaba, "Mossoro'nun durumu Başakşehir'in tavrına bağlı. Adam 35-40 maç oynuyor. Pablo'dan da hızlı ve daha çok koşar. Takım yıldızları vardır ya Pablo da Bursaspor'un yıldızıydı" dedi. Waris ve Cisse'yle ilgilendiklerini belirten Samet Aybaba, "Cisse geçen sezon tam oynasa yanına yaklaşamazsın. 20 milyon Euro'luk oyuncu. Doumbia da öyle. Bunlar üst düzey oyuncular. Onlar biraz düşüş yaşayacaksın ki sen yaklaşabilesin. Bize Sivas'ta Kone için 'İki senede 4 maç oynamış. Niye alıyorsun?' diye söylendiler. Kone'yi başka türlü nasıl alacaksın. Adam oynasa fiyatı 20 milyon Euro" ifadelerini kullandı.

Gidene güle güle

Adı başka takımlarla geçen oyuncular hakkında da konuşan Samet Aybaba, Titi için, "Gitsin. Gidene güle güle. Gelene hoş geldin", Harun Tekin hakkında da "isterlerse gider" ifadelerini kullandı. Aybaba kendisine gelip 'Ben gitmek istiyorum' diyen oyuncu olmadığını belirterek, "Sadece Ekong geldi. (gülerek) Eşi doğum yaptığından ona izin verdim" dedi.

Emre gelip sana söylemez

Bazı oyuncularla yollarının ayrılacağını belirten Samet Aybaba, "Muhammed kampta iyi oynadı. Maşallahı var. Bize önde oynayacak adam lazım. Burak Kapacak'ı kiraya verebiliriz. Kubilay'ı da. Emre Taşdemir konusunda şöyle yapmak lazım; 'Bu şartlarda olmuyor. Kulüp bul kendine.' diyeceğiz. Emre gelip sana söylemez. İki sene oynamayan bir oyuncuya kulüp bunu söyleyecek." Samet Aybaba ayrıca Alper Ademoğlu'ndan umutluydum. Ama her gün fikrim değişiyor. Ozan Can'ın yeteneği bu kadar" dedi.

Önemlİ olan tek yürek olabİlmek

Takım ruhunun kazanılması gerektiğine inandığını belirten Samet Aybaba, "20 gündür sabah akşam pas çalışıyoruz. Elbet Bursaspor'dan iyi durumda olmayan takımlar da var. Ama biz onu düşünmüyoruz. Ama bu değil işte futbol. Gelebildiğin en üst noktaya geleceksin. Futbol böyle bir oyundur. Yenilmek kadar ağır bir şey var mı? Ateş et daha iyi. Yenilmek kadar kötüsü olamaz. Tavlada bile yenilince insan sinir oluyor. Önemli olan tek yürek olabilmek. Buradan 4-5 genci mecburen tutacağız. Kadroyu oluşturamıyoruz çünkü. En az 6 ile 8 kişi olacaklar. Vakfıköy'den de bakacağız" dedi.

Kimsenin parası kalmaz

Takımdaki genel sorunun para olduğuna katılmadığını belirten Samet Aybaba, "Tek sorun para mı? Güven sorunu olur mu? Bursaspor'da kimin parası kalır? Tabii ki bu bir etken ama sadece bu olmamalı. O noktaya kadar oyuncularla beraberiz. O noktadan sonra onlardan ayrılıyoruz. Burada oyalanmayacaksın kardeşim. 'Ben bu kulübün maaş ödemesinden rahatsızım. Başka kulübe gitmek istiyorum' diyeceksin. Biz de 'Tamam kardeşim kulüp bul' diyeceğiz. Bu kadar basit. İlişki ondan sonra bozuluyor zaten. Ya burada doğru düzgün emek ver, çalış ya da demin söylediğim gibi 'Biz bu işten rahatsızız' de" şeklinde görüş belirtti. Bu arada Samet Aybaba yönetime bundan sonraki ödemenin 3 aydır maaş alamayan personele yapılmasını söylediğini de dile getirdi.

Keşke Fofana olsa

Konyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay'ın Jires Kembo için kendisini aradığını söyleyen Aybaba, "Rıza Çalımbay beni aradı. 'Abi bırakır mısın' diye sordu. Ben de 'Olur' dedim. Fofana var orada. Ama adam vermez. İyi futbolcu. Keşke bizim öyle bir açığımız olsa" diye konuştu

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.