Hava Durumu

Bursa 15 Temmuz'da tek yürek oldu

15 Temmuz 2016 tarihinde yapılan darbe girişiminin 2. yıldönümünde Bursalılar, 'Bayrak ve Demokrasi Yürüyüşü'nde tek yürek oldu, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2018 19:54
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2018 19:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa 15 Temmuz'da tek yürek oldu

HABER: Burcu SEKMEN

Bursa'da 15 Temmuz hain darbe girişiminin 2. yıldönümünde 15 Temmuz'u unutmamak ve şehitleri anmak maksadıyla 'Bayrak ve Demokrasi Yürüyüşü' düzenlendi. Toplumun bütün kesimlerinin iştirakiyle Heykel Atatürk Anıtı önünde toplanan binlerce vatandaş, ellerinde bayraklarla FETÖ terör örgütünü lanetledi. Yürüyüşe Bursa Valisi İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, AK Parti Bursa milletvekilleri Hakan Çavuşoğlu ve Efkan Ala ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Heykel Atatürk Anıtı'ndan mehter takımı eşliğinde yürüyüşe geçen kalabalık, İnönü ve Cumhuriyet Caddesi'nden geçerek 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na geldi.

15 Temmuz şehidinin ablasından 'idam' isteği
15 Temmuz Demokrasi Meydanı'ndaki etkinliklere katılan 15 Temmuz şehidi Lokman Biçinci'nin ablası Elif Biçinci, "Bu lanetler içeride beslenmesinler, asılsınlar. İdam edilsinler ki kardeşimin kanı yerde kalmasın, bizler de rahat uyuyalım. Lanet olsun onlara. O FETÖ yılan gibi sürünsün. Tüm şehitlerimizin mekanı cennet olsun. Gözümüzün yaşı kurumadı. Gözümüzün yaşı dinmesi için bu FETÖ'cüler asılsınlar, idam edilsinler" dedi.
15 Temmuz 2016 gecesinde yaşadıklarını anlatan Biçinci, "O gece bizim kız kardeşim Erzurum'da vefat etmişti. Biz onun cenazesini Ankara'ya bekliyorduk, defin edilmesi için. Biz de 'cenazemiz var' diye televizyon açmadık. İnternetten gördük Cumhurbaşkanımız seslenişini. Kardeşim bizi dinlemedi. 'Vatan elden gidiyor, bir şekilde cenazeyi hallederiz ama vatan gittiğinde halledemeyiz' dedi. Merdivenlere kadar geçirdik. Ben zaten gece rüyasını görmüştüm. Komşular gelince ben bağırdım. Allah'ım Lokman'da bir şey var dedim. Ondan sonra kardeşimizi direkt morga yönlendirmiş. Her şey 15 dakika içinde oldu. Zaten neye uğradığımızı şaşırdık. Biz kız kardeşimizin cenazesini beklerken onun haberini aldık. Şehit ablasıyım, onur, gurur duyuyorum ama cumhurbaşkanımızın ayağına taş değdirmesin, her kötülükten korusun. Tek dileğim şu FETÖ'cüleri idam etsinler" dedi.

15 Temmuz 2016 tarihinde yapılan darbe girişiminin 2. yıldönümünde Bursalılar, 'Bayrak ve Demokrasi Yürüyüşü'nün ardından Demokrasi Meydanı'nda buluştu. Demokrasi Meydanı'ndaki etkinlikler, AK Parti Bursa eski milletvekillerinden Ali Kul'un Kur'an-ı Kerim okumasıyla başladı. 'Bursa seninle gurur duyuyor' sloganları eşliğinde sahneye çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'un ikinci sene-i devriyesinde vatanına sahip çıkmak adına Demokrasi Meydanı'na gelen Bursalıları selamladı. Bundan 2 yıl önce inanamadıkları, şoke oldukları hain işgal girişimiyle karşı karşıya kaldıklarını hatırlatan Başkan Aktaş, bu milletin okullarında okumuş, bu devletten rütbe-makam almış birilerinin maalesef bu milletin temiz evlatlarına silah doğrulttuğunu-tanklarla ateş ettiğini söyledi. Yaşanan ihanet girişimi neticesinde 252 vatan evladının şehit düştüğünü belirten Başkan Aktaş, "Rabbim mekanlarını cennet eylesin. Bizleri şefaatlerine nail eylesin" dedi.
Yaşanan ihanet girişimine tüm Türkiye'de olduğu gibi Bursa'da da müthiş bir tepkinin doğduğunu, binlerce Bursalının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı doğrultusunda meydanları doldurduğunu ve günler süren demokrasi nöbetleri tuttuğunu kaydeden Başkan Aktaş, "30-40 yıldan beri bu milletin kanını emmiş bir örgüt, Cumhuriyet tarihinin en kanlı darbe kalkışmasını gerçekleştirdi. Allah'a hamdolsun, başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere bu milletin basiretli ve ferasetli evlatları Çanakkale, Kurtuluş Savaşı, Kıbrıs Barış Harekatı ve terörle mücadelede olduğu gibi yine devletine, milletine, bayrağına sahip çıktı. Hainlere geçit vermedi" diye konuştu.

"15 Temmuz, festival ya da kültürel etkinlik değildir"
15 Temmuz'un bir festival-kültürel etkinlik olmadığını, bu olayı unutmamak ve unutturmamak gerektiğini kaydeden Başkan Aktaş, "Din kisvesi altında bu milleti yıllarca sömüren hain terör örgütü, gelecekte bu millet için yine tehlike oluşturabilir. 15 Temmuz'da olduğu gibi hangi görüşten olursak olalım, ne olur birbirimize sahip çıkalım. Her şeyi sorgulayalım ama birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi sorgulamayalım. Biz asla Suriye, Irak, Filistin, Mısır olmayacağız. 81 milyonluk Türkiye Cumhuriyeti'nin vatan evlatları, Çanakkale-Kurtuluş Savaşı-15 Temmuz'da olduğu gibi bundan sonra da vatanına sahip çıkacaktır" şeklinde konuştu.

Bursa Valisi İzzettin Küçük: "40 yılda bu milletin her şeyini çaldılar"
Başkan Aktaş'ın ardından kürsüye çıkan Bursa Valisi İzzettin Küçük ise bundan 2 yıl önce Türk Milleti'nin tarihe altın notlarla düşülecek bir destan yazdığını ifade etti. 15 Temmuz'un 2 b,n 500 yıllık Türk tarihinin önemli olaylarından biri olduğunu kaydeden Küçük, milletin 40 yılda hazırlanan, devletin-iş dünyasının-STK'ların sinir uçlarına yerleştirilen bir terör örgütünü elinin tersiyle tarihin çöplüğüne attığını söyledi. 15 Temmuz'un önce Allah'ın takdiri sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cesareti sayesinde kazanıldığını vurgulayan Küçük, Türk Milleti'nin köylüsünden cumhurbaşkanına asil bir kan taşıdığını vurguladı. "Eğer o kan asil olmasa, o gece bu refleks gösterilemezdi" diyen Vali Küçük, "İnsanımız 'korkusuzca' tankın altına yattı, uçağa taş attı. Bu öyle karar verip de uygulanacak bir şey değil. 1000 yılda ecdattan toruna geçen, destansı bir olgu. 40 yılda bu milletin her şeyini çaldılar. Önce zeki evlatlarını çaldılar. Sonra 'Kurbanlık' diye koyunlarını çaldılar. İnsanlara kumpas kurarak, şeref ve haysiyetini çaldılar. En son 15 Temmuz'da Türkiye'nin tamamını çalmak istediler fakat yakalandılar. O gece korku nedir bilmeksizin meydanlara çıkan bu milletin bir parçası olmaktan gurur duyuyorum" dedi.
Törende, Başbakan eski yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ve İçişleri eski Bakanı Efkan Ala ile Bursa milletvekilleri de sahneye çıkarak halka hitap etti.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar: "15 Temmuz'u unutmayacağız, unutturmayacağız"

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yaptığı konuşmada 15 Temmuz 2016'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla milletin meydanlara akın ettiğini hatırlatarak, "15 Temmuz'u unutmayacağız, unutturmayacağız. 15 Temmuz hain darbe işgal girişiminin 2. yıldönümündeyiz. Nasıl ki o akşam bu millet ayağa kalkmışsa 2. yılda da aynı ruh ve coşkuyla Bursa'da 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda bir araya geldik. Valilik önünden buraya yürüdük. Bursa ile birlikte tüm Türkiye'de bu tür anma törenleri yapılıyor. Bu, ümmetin, milletin bir araya gelmesinin güzel bir göstergesi ve örneği, çünkü bu vatan hainleri ve onları tutan, maşa olarak kullanan sahipleri ile birlikte bu ülkeye kast ettiler. Bu millete, ülkeye, devlete bayrağa kast ettiler. Çok şükür Kurtuluş Savaşı'nda ve Çanakkale'deki gibi içimize giren bu hainlerin, tarihte örneği görülmemiş şekilde kendi top ve tankımızın önüne uçakların önüne geçerek bayrağına toprağına devletine sahip çıktı. Çok şükür bundan sonraki süreçte ülkemiz bunları içimizden temizleyerek hainleri ve onların maşalarını bilerek bundan sonraki süreçte yeniden bir yapılanma içerisine girerek çok daha güçlü yoluna devam edecektir" dedi.

Türkiye'nin tarihten gelen köklü bir geleneğe sahip olduğuna dikkat çeken Dündar, "Ülkemiz, kendini yenileyerek bundan sonraki süreçte tarihteki hüviyetine bürünerek aynı şekilde yoluna devam edecektir. Bursa, Osmanlıyı kuran kurucu bir şehir. Bursa bu süreçte, yine öncü oldu, bu olayın ortaya çıkmasında öncü oldu, bu tehlikeyi hain girişimi bertaraf etti. Yine tarihte olduğu gibi bu millet Bursa'dan ayağa kalktı. Tarihteki hüviyetine bürünerek inşallah tüm mazlum ve mağdurlara ve yönü bu tarafa dönük olan insanlara hizmetleri sürdürecektir. Bu milletin yolu açık olsun. Bu millete Allah bir daha böyle bir sıkıntı göstermesin. Ölen şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz, mekanları cennet olsun, gazilerimize acil şifalar diliyoruz. Tüm Türkiye bu süreçte bu hain işgal girişimine karşı çıkarak tüm Türkiye gazi olmuştur. Dolayısıyla bu gazi millet bundan sonraki süreçte liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde daha güçlü yürümeye, mazlumların yanında olmaya devam edecektir. Biz de birliğimizi daha da kuvvetlendirerek yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nı dolduran binlerce vatandaş, sabaha kadar demokrasi nöbeti tutarken, Osmangazi Belediyesi tarafından vatandaşlara döner ikramı yapıldı.

Etkinlikler çerçevesinde Demokrasi Meydanı'nda Kuran-ı Kerim tilaveti ve dualar okunacak. Programda mehteran takımının gösterisinin yanı sıra vatandaşlara 15 Temmuz belgeseli de izletilecek.

Haberin Fotoğrafları için TIKLAYIN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.