Hava Durumu

Bursa, 15 Temmuz'da uyumayacak

15 Temmuz başarısız darbe girişiminin yıldönümünde Bursalılar yine demokrasi nöbetine çıkacak. Osmangazi Belediyesi tarafından yeniden düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nın açılışının da yapılacağı etkinlikler, sabah namazına kadar devam edecek.

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2017 14:09
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2017 14:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa, 15 Temmuz'da uyumayacak

Bursa'daki 15 Temmuz günü yapılacak etkinlikler, cumartesi günü saat 10.00'da Uludağ'a gerçekleştirilecek zirve yürüyüşü ile başlayacak. Saat 11.00'de ise 15 Temmuz şehitler ve gazileri adına düzenlenen Rahvan At Yarışları yapılacak. Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kent Konseyi tarafından da 'Bayrak ve Demokrasi Yürüyüşü' düzenlenecek. Atatürk Caddesi Ulucami önünden başlayacak yürüyüş, 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanı'nda sona erecek. Osmangazi Belediyesi tarafından yeniden düzenlenen bu meydanın açılışı ise saat 19.30'da gerçekleşecek. Tuluyhan Uğurlu ve Uğur Işılak konser vereceği, Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan'ın yapacağı konuşmaların ekrandan yansıtılacağı etkinlikler ilahilerin okunması ile sabah namazına kadar devam edecek.

"UNUTTURMAYACAĞIZ"

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yaptığı açıklamada, "15 Temmuz, millete karşı yapılan bir saldırıydı, bir terör saldırısıydı. Yok edildi gitti. Bu millet büyüklüğünü gösterdi. Bu millet meydanların boş olmadığını gösterdi. Bu millet Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a layık olduğunu gösterdi. Biz bu ülkeyi sokaklarda bulmadık ve her zaman için ülkemize sahip çıkacağız. Lazım olduğu zaman meydanları dolduracağız, caddeleri de dolduracağız, kışlaların önünü de kapatacağız. Bu halk en güzel cevabı verdi. Yollarda tankların nasıl yürüyemeyeceğini gösterdi. Bütün dünya Türkiye'yi izledi. Tankları sivil halk durdurdu. Artık Türkiye eski Türkiye değil. Artık TRT'yi işgal etmekle darbe olmuyor. Artık yönetim, bu milletin kalbine girerek oluyor" diye konuştu.

"HERKES HESABINI VERECEK"

Bu devleti ele geçirmenin artık o kadar kolay olmadığını vurgu yapan Başkan Altepe, "Bu millet sonuna kadar davasına sahip çıkacak. Devletine bayrağına sahip çıkacak. İktidara gelmenin yolu sandıktan geçiyor. Eline 3 tane silah alanların iktidarı ele alma şansı yok bu ülkede. Artık alırsa da bunun karşılığını halk verir. Kısa zamanda halk iktidara el koydu. Halk yönetime el koydu. Bu halkın da bu iktidarı bırakmaya niyeti yok. Burası 3. Dünya ülkesi değil. Herkes yaptığının hesabını verecek. Biz Bursa olarak yine 15 Temmuz gecesi meydanda olacağız. Hem bu ihaneti hem de bu ihanet karşısındaki dik duruşu gelecek kuşaklara aktarmayı amaçlıyoruz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.