Hava Durumu

Bursa Adliyesi'nde davetsiz misafir!

İstanbul'dan hayvanseverler tarafından uçurulduğu tahmin edilen Alman posta güvercini, Bursa Adliyesi'nin üçüncü katındaki çay ocağının penceresine kondu. Güvercininin ayağında 293082 nolu bir halka bulunduğu görüldü.

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2018 16:01
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2018 16:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa Adliyesi'nde davetsiz misafir!

Bursa Adliye Sarayı üçüncü kattaki çay ocağına açık pencereden güvercin girdi. Güvercinin Alman posta güvercini cinsi olduğu belirtildi. Su ve yem verilen güvercin bir süre gökyüzüne bırakıldı.

Bursa'da 40 yıldır kuş yetiştiriciliği yapan Muhammed Tosun, güvercinin 5 aylık Alman posta güvercini olduğunu belirterek, "Bu güvercinler, aynı zamanda kuşseverler tarafından yarışlar için de hazırlanıyor. Yavru olanlar kısa mesafede, anaç olanlar ise uzun mesafelerde yarışır. Bu güvercinleri beslemek bazı zengin kişiler arasında hobidir. Elimizdeki Alman posta güvecini, yıllar önce haberleşmede kullanılırdı.Şimdi teknoloji geliştiği için genelde yarışlarda kullanıyor. Bazı kuşseverlerin hala hobi olarak haberleşmede kullandığını da biliyoruz. Bu güvercinin ayağındaki halka Türkiye patentli olduğunu gösteriyor. Derece yapan güvercinlere paha biçilemiyor" dedi.



POSTA GÜVERCİN YARIŞLARI

Posta güvercin yarışları, at yarışlarından sonra en ilgi gören yarış türlerinden biri. Güvercin severler tarafından kurulan ve yönetilen dernekler tarafından düzenlenen yarışların çok saylıda takipçisi bulunyor. Posta güvercinleri yarışları şehirlerarası yapılmakta. Yarışlar 100 kilometreden başlayıp, bin kilometrelere kadar çıkabiliyor. Elektronik sistemlerle yapılan yarışlar, ilk etapta barkod sistemi ile hayvanların ayağında bulunan çiple kuşun salındığı yerden alınan koordinatlarla ve uçtuğu kilometrenin belirlenmesi, yarış sonrası geri gelen kuşun o kümese girişi yaptığı zaman yarışların yapıldığı merkezde bilgisayarlara yükleyip kimin şampiyon olduğu belli oluyor. Bir posta güvercini ortalama 2 yılda yetişiyor. Şampiyon olan kuş yarışın büyüklüğüne göre 50 bin liradan, 500 bin liraya kadar ödül kazanabiliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.