Hava Durumu

Bursa'da bayram öncesi merdiven altı baklava uyarısı!

Bursa'da 50 yıllık esnaf, ramazan ayında merdiven altı baklavacılarının ortaya çıktığını belirterek, "Kilosu 30 ile 40 liraya satılan baklavalara vatandaşların ilgi göstermesini istemiyoruz. Baklavayı, baklavacıdan maddi durumlarına göre satın alsınlar" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2019 11:06
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2019 11:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da bayram öncesi merdiven altı baklava uyarısı!

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala, tatlıcılar, tatlı üretimlerini hızlandırdı. Sofralarını tatlandırmak isteyen vatandaşlar da tatlıcıların yolunu tutmaya başladı.

Firma işletmecileri "Ramazan ayına sayılı günler kala, vatandaşların bayram baklavalarını yetiştirmek için gece gündüz çalışıyoruz. Amacımız, Bursalılara kaliteli ve damak tadında baklava yedirmek" dedi. Özellikle Ramazan ayında merdiven altı baklavacıların türediğini vurgulayan Aktaş, "Burada üretilen baklavalarda genelde bezelye, mercimek ve yer fıstığını boyalı olarak kullanıp, Antep fıstığını ve yer fıstığını karıştırıp, cevizli baklava olarak kilosu 30 ile 40 liradan satıyorlar. Antep fıstıklı baklavanın kilosu 80 ile 130 lira, cevizli baklavanın ise 45 ile 60 lira arasında" şeklinde konuştu.

GÜNDE BİN TEPSİ BAKLAVA ÜRETİYOR

Türkiye'de milyonlarca baklavacının bulunduğunu, bunların sadece yüzde 10'nun gerçek baklavacı olduğunu söyleyen işletmeciler, "İşyerindeki imalatımızda çalışanlarımız, vatandaşların damak tadına uygun baklava çeşitleri yapılıyor. İmalatımızda hijyenliğe çok önem veriyoruz. Günlük 3 ton üretimden bin tepsi baklava yapıyoruz. Bursa'da bulunan 15 şubemizde baklava siparişlerimiz devam ediyor. Bayramda herkesin evinde muhakkak tatlı çeşidi bulunuyor. Bayrama doğru işlerimizde hareketlilik oldu. Bayramda sofraların vazgeçilmezi cevizli baklava oluyor" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.