Hava Durumu

Bursa'da Cumhuriyet coşkusu

Bursa'da, Cumhuriyet Bayramı düzenlenen tören ile coşkuyla kutlandı. Heykel Atatürk Anıtı'ndaki törenin ardından, binlerce Bursalı, Heykel Caddesi'nden Cumhuriyet Caddesi'ne kadar Cumhuriyet için yürüdü.

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2016 14:55
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2016 14:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da Cumhuriyet coşkusu
Atatürk Caddesi'nde düzenlenen tören, Vali İzzettin Küçük ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin tören aracından vatandaşları selamlamasıyla başladı. Vali Küçük burada yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin en güzel tarifini, "Milli egemenlik esasına dayanan halk hükümeti cumhuriyettir" diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yaptığını söyledi.

\\\"\\\"

Küçük, şöyle dedi:

"Büyük Önder Atatürk'ün kurduğu cumhuriyet, Türkiye'nin çağdaş ve demokratik bir ülke olarak varlığını ve gelişimini sürdürmesinin en önemli güvencesidir. Bundan dolayı cumhuriyetimizin tüm değerlerinin ve ülkemizin gelişmesi için daha çok çalışacak, yeni kuşaklara bu ülkenin bir ferdi olmaktan gurur duyacakları güçlü bir ülke bırakabilmek için hep birlikte çaba göstereceğiz. Birliğimizi ve kardeşliğimizi koruduğumuz her türlü kışkırtma ve tahrik karşısında sağduyumuzu muhafaza ettiğimiz ve birbirimize daha sıkı kenetlendiğimiz sürece bu tablonun renklerini siyaha çevirmek isteyenler asla muvaffak olamayacaklar. Gururla ifade etmek isterim ki 93 yıllık cumhuriyet çınarımız hala mazlumların altında barındığı, sığınacak bir gölgelik olmaya devam etmektedir."

\\\"\\\"

Konuşmanın ardından öğrenciler şiir okudu, halk oyunu ve kılıç kalkan ekipleri gösterilerini sundu.


\\\"\\\"

Bu gösterilerin ardından, STK'lar, Türk Silahlı Kuvvetleri personeli, polis ve Belediye işçileri, öğrenciler ile çok sayıda kişi tören geçişi yaptı.

\\\"\\\"

Bu geçişin ardından binlerce Bursalı, İnönü Caddesi'nden Cumhuriyet Caddesi'ne kadar Cumhuriyet Yürüyüşü yaptı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.