Hava Durumu

Bursa'da Cumhuriyet'in 96. yaşı renkli görüntülerle kutlandı

Bursa'daki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı renkli görüntülere sahne oldu. Tören sebebiyle trafiğe kapatılan yollar çocuklara kaldı.

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2019 13:12
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2019 13:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da Cumhuriyet'in 96. yaşı renkli görüntülerle kutlandı

Cumhuriyet'in 96'ıncı yıldönümü Heykel Meydanı'nda yapılan törenle kutlandı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kutlamalar, renkli görüntülere sahne oldu.

Tören sebebiyle kapanan Atatürk Caddesi çocuklara kaldı. Eline alıkları ay yıldızlı kırmızı balonları sallayan çocuklar boş yolun keyfini çıkardı.

Folklor ve kılıç kalkan gösterilerinin ardından tören, kortej yürüyüşü ile devam etti.

Cumhuriyet alanı, İnönü Caddesi ve Zafer Meydanı güzergahlarında yapılan kortej yürüyüşüne binlerce lise öğrencisi, polis ve askerler, sivil toplum kuruluşları, bazı odalar ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Bursa Valisi Yakup Canbolat, "Türk milleti olarak tarihte bir çok devlet kurmuş, bir çok medeniyet oluşturmuş milletiz. Bu devletleri kurarken hiçbir zaman kuru bir hükümdarlık anlayışı ile hareket etmemiş, bir yönetim kültüründen bir medeniyetten geliyoruz. Kurmuş olduğumuz devletlerin topraklarında barışı huzuru kardeşliği adaleti ve inançlara saygıyı tesis ederek insanları rengine mezhebine kültüre göre ayırmadan kucakladık. İçimizde yaşattığımız bu değerler sayesinde Osmanlı imparatorluğu 622 yıl hüküm sürmüş 22 milyon metre kareye ulaşan bir coğrafyaya hakim olmuştur. O coğrafyada insanlar barış ve huzur içerisinde yaşamışlardır. Türk milletinin yükselişini hiçbir zaman hazmedemeyen emperyalist güçlerin zulmü karşında çok açılar çektik. Ülkemizin dört bir tarafı işgal edildi. Aziz milletimiz yokluk ve imkansızlıklar içerisinde bulunduğu zor durumda kurtuluş savaşını zaferle neticelendirdi" diye konuştu.

Cumhuriyetin milletimizin tarih sahnesinde yeniden dirilişin adı, istiklal mücadelesinin bıraktığı en önemli miraslardan biri olduğunu ifade eden Canbolat, "Yer yüzündeki tüm mazlumların umudu olması yanında şer odaklarının da hedefinde yer almıştır. Bu karanlık ve kirli odaklar bazen içimizdeki hainlerle bir olup meclisimizi bombalamışlar, bazen de vatani görevini yapan yiğit askerlerimize kurşun sıkmışlardır. Her zaman hakkın ve hakikatin yanında olan devlet ve milletimizin şer odaklarına karşı daima galip gelmiştir. Dün olduğu gibi Cumhuriyetimizin 96'ıncı yılını kutladığımız bugünde birlik ve beraberliğimizi korumaya ve milli dayanışmaya ihtiyacımız vardır. 2023, 2053, 2071 hedefler bizim için çizilmiş ufuklardır. Bu hedeflerin gerçekleşmesine sadece ülkemizin değil tüm insanlığın ihtiyacı vardır"dedi.

BURSA'DA CUMHURİYET BAYRAMINDA RENKLİ FOTOĞRAFLAR

YENİŞEHİR'DE 29 EKİM HEYECANI

Yenişehir ilçesindeki Cumhuriyetin 96'ncı Yılı Kutlama Programı, Kaymakam Suat Seyitoğlu'nun makamında tebrikleri kabul etmesiyle başladı.

Heykel Meydanı'nda gerçekleştirilen törende ise, Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenkleri Atatürk Anıtı'na sunuldu. Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşının söylendi ve Türk bayrağı göndere çekildi. Kaymakam Suat Seyitoğlu, Garnizon Komutanı Albay Kadri Bahtiyar ve Belediye Başkanı Davut Aydın halkın bayramını kutladılar. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Kaymakam Seyitoğlu, Cumhuriyetin Türk milletine bırakılmış en büyük miras, vazgeçilmez bir değer olduğunu vurguladı.

Törenin ilerleyen bölümlerinde şiirler okundu, kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Karate ve folklor gösterilerinin ilgiyle izlendiği etkinlikler tören geçişiyle sona erdi.

İNEGÖL'DE CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Bursa'nın İnegöl ilçesinde de coşkuyla kutlandı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, İnegöl'de sabah 09.30'da Kaymakamlık makamında Kaymakam Şükrü Görücü ve Belediye Başkanı Alper Taban'ın tebrikleri kabulü ile başladı. Törenler, tebriklerin kabulünün ardından Hükümet Konağı önündeki alanda devam etti. Vatandaşların da yoğun katılım gösterdiği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında; Kaymakam Şükrü Görücü ve Belediye Başkanı Alper Taban vatandaşların ve öğrencilerin bayramını kutladı.

Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından Cumhuriyet şiirleri okundu. Belediye Halk dansları ekibi gösterisinin ardından bayram nedeniyle düzenlenen spor, kompozisyon ve şiir yarışmalarında derece alan öğrencilere ödülleri verildi. İnegöl Tarihi mehterinin mini gösterisinin ardından işadamı Abdullah Ezim'in klasik araçları da geçiş yaparak eski tarihi yaşattılar. Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu lisesi bando takımı eşliğinde tören geçidiyle 29 Ekim kutlamaları devam etti. Geçit töreninde Muharip Gaziler Derneği üyelerinin geçişi ayakta alkışlandı.

NİLÜFER'DE 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLANDI

Cumhuriyet'in 96. yıldönümü, Nilüfer'de büyük gurur ve coşkuyla kutlandı. Kutlamaların ilk adresi Nilüfer Cumhuriyet Meydanı oldu. Meydandaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen çelenk sunma töreni geniş katılımla gerçekleşti. Çelenk sunma törenine Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, CHP Genel Başkan Yardımcıları Lale Karabıyık, Orhan Sarıbal, CHP Bursa Milletvekilleri Yüksel Özkan ve Erkan Aydın, CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özer Anaç, İYİ Parti Nilüfer İlçe Başkanı Levent Öncü, gaziler, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, tüm ülkenin Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.

Erdem konuşmasına şöyle devam etti: "Türk ulusunun bağımsızlık yolunda tüm dünyaya ders verdiği, Atatürk'ün izinde, özgürlüğünü ilan ettiği o büyük günün, 96. yıl dönümünü kutluyoruz. Düşünün 19. yüzyılın son çeyreğinde doğmuş bir adam, 57 yıllık ömründe yüzyıllara bedel devrimlere imza attı. En karanlık zamanlarda bile, nasıl ve ne zaman geleceğini bilmese de güzel günlere inandı. Ve 96 yıl önce bize Cumhuriyet'i armağan etti. Anadolu topraklarında büyük bir dönüşümü, hayatın her alanını kapsayan bir zihniyet devrimini başlattı. Cumhuriyet inançla kuruldu, aydınlık bir gelecek umuduyla kuruldu. Emperyalizme karşı savaş; özgürlük hasretiyle, ulusal bağımsızlık özlemiyle kazanıldı. Bütün bunlar kolay olmadı elbette. Dünyayı bölüp parçalayıp yönetmek için kolları sıvayan emperyalist güçleri dize getirmek kolay olmadı." Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Nilüfer Belediyesi'nin FSM'de düzenleyeceği Cumhuriyet Yürüyüşü'ne herkesi davet ederek tamamladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.