Hava Durumu

Bursa'da dolandırıcılıktan aranıyordu...

Bursa'da kendilerini 'polis' olarak tanıtıp, dolandırıcılık yapan 2 şüpheliden firarda olan 36 yaşındaki M.Ş.B., İstanbul'da yakalandı.

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2017 15:44
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2017 15:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da dolandırıcılıktan aranıyordu...

Olay, geçen hafta Bursa'nın merkez Nilüfer İlçesi'ndeki Altınşehir Mahallesi'nde meydana geldi. Kendilerini 'polis' olarak tanıtan dolandırıcılar, 'Kimliğiniz kuyumcu soygununda kullanılmış, soygun sırasında cinayet de işlenmiş' yalanıyla 72 yaşındaki G.K.'yı aradı. Dolandırıcılar, 'Evinizdeki altın ve paraların soygunda çalınanlar olup olmadığını tespit etmek için karşılaştırma yapacağız. Vereceğimiz adreste polis arkadaşımız sizi bekliyor, ona teslim edin' diyerek, G.K.'dan hesabındaki 15 bin Euro'yu çekmesini istedi. Bunun üzerine G.K., bankadan çektiği parayı buluşma noktasına gelerek, kendisini bekleyen dolandırıcılara teslim etti. Daha sonra telefonla kendisini arayan kişilere ulaşmak isteyen G.K., cevap alamadı. G.K.'nın durumu polise bildirmesi üzerine harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerden şüphelileri tespit etti. Kameralardan, şüphelilerin 20 yaşındaki N.O. ve 36 yaşındaki M.S.B. olduğu belirlendi. Polis, N.O.'yu evine gözaltına aldı. Şüphelilerin, benzer şekilde E. H. ile eşi Ş.H.'nin 120 bin TL parasını dolandırıldığı tespit edilirken, iki ayrı olayın dosyası birleştirildi.

İSTANBUL'DA YAKALANDI
Şüpheli N.O., adliyeye sevk edilmesinin ardından tutuklandı. Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, diğer şüpheli M.S.B.'yi arama çalışmalarını sürdürdü. İstanbul'da, adliyeye bir başka olay nedeniyle giden şüpheli M.S.B., polis ekiplerinin dikkatiyle yakalandı. M.S.B., Cumhuriyet savcısının talimatıyla Bursa'ya getirilirken, öğle saatlerinde Bursa Emniyet Müdürlüğü'nden adli makamlara sevk edildi. Şüphelilerin sorgusunun ardından dolandırılan toplam miktarın, yaklaşık 180 bin TL olduğu öğrenildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.