Hava Durumu

Bursa'da festival çoşkusu

BURSA Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) koordinasyonuyla gerçekleştirilen '53. Uluslararası Bursa Festivali' bu yıl 'Kavafis Projesi' teması ile açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2014 09:45
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2014 09:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da festival çoşkusu

Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nda düzenlenen açılışa Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Meclis Başkanı Remzi Topuk ve Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Durmaz Yılbirlik'in yanı sıra çok sayıda sanatsever katıldı. Festivalin açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, dünyaca ünlü sanatçıların katılacağı festival kapsamında Bursa'da bir ay boyunca kültür ve sanat etkinliği coşkusunun yaşanacağını söyledi. Vali Münir Karaloğlu ise "Şehirlerin de ruhları vardır. Şehirler bu ruhlarını kültürle, sanatla ve tarihle yaşar. İşte güzel şehrimiz, kadim şehrimiz Bursa'mızın ruhunun yaşamasına katkı koyan bu güzel festivalde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

DALARAS VE OLCAY

Konuşmaların ardından festivalin bu yılki temasını oluşturan dünyaca ünlü şair 'Kavafis'in şiirleri, ünlü Yunanlı besteci Alexandros Karozas’ın besteleri, Yunan müziğinin en önemli elçisi George Dalaras’ın yorumu ve Zuhal Olcay'ın şiir okumaları eşliğinde Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nda yankılandı. Şef Hakan Şensoy yönetiminde birlikte sahne alan Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası (BBDSO) ve Devlet Çok Sesli Korosu'nun muhteşem konseri Uludağ Gazoz sponsorluğunda gerçekleştirildi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.