Hava Durumu

Bursa'da FETÖ'nün öğretmen 'abla'ları tutuklandı

Bursa'da, FETÖ'nün eğitim kurumlarında görevli öğretmenlere yönelik düzenlenen operasyonda, 32 kişi gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen 13 kadın öğretmenden 6'sı tutuklanırken, 7'si ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2017 20:30
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2017 20:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da FETÖ'nün öğretmen 'abla'ları tutuklandı

İlker TÜRKER'in haberi...

Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 667 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile FETÖ ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle kapatılan Nilüfer Özel Eğitim Kurumları'nda (Silim A.Ş.) çalıştığı tespit edilen 59 öğretmen ile ilgili çalışma başlattı. İsimleri tespit edilen öğretmenlere yönelik Bursa merkezli, İnegöl, Mudanya, Yenişehir , Mustafakemalpaşa ile İstanbul'da düzenlenen eş zamanlı operasyon düzenlendi.

"FETÖ/PDY terör örgütüne üye olmak", "6415 sayılı terörizmin finansmanının önlenmesine dair kanuna muhalefet etmek" suçlarından haklarında gözaltı kararı çıkartılan 59 öğretmenden 32'si yakalanarak gözaltına alındı.

Haklarında yakalama kararı bulunan 27 öğretmen ise, her yerde aranıyor.

"BYLOCK" KULLANICISI ÇIKTILAR

Yapılan soruşturmada şüphelilerin tamamının örgütün haberleşme aracı olan "ByLock" programını kullandıkları tespit edildi.

Öte yandan şüphelilerin bir kısmının örgüt içerisinde atamaya tabi personel olduğu belirlenirken, bir kısmının ise Fethullah Gülen'in verdiği talimatlara uyarak, Bank Asya'yı kurtarmak için para yatırdığı belirlendi.

13 KADIN ÖĞRETMENDEN 6'SI TUTUKLANDI

Şüphelilerden 13 kadın öğretmen, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından bugün adliyeye sevk edildi.

Adliyeye sevk edilen 13 şüpheliden 6'sı çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, 7'si ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.