Hava Durumu

Bursa'da kaçan boğa böyle yakalandı

Bursa'da arife gününde kurban pazarlarında renkli görüntüler oluştu. Araca yüklenmeye çalışan bir boğayı elinden kaçıran vatandaşlar kısa sürede yakalamayı başardı.

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2017 16:28
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2017 16:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da kaçan boğa böyle yakalandı

Tüm İslam aleminde Kurban Bayramı heyecanına sayılı saatler kala, vatandaşlar da kurban pazarlarından kurbanlarını alarak kesim yapacak yerlere götürüyor. Bursa'da çeşitli yerlerde kurulan kurban pazarında yoğunluk yaşanıyor.

Her bütçeye uygun kurban bulunan pazarlarda, kurbanların taşınması renkli görüntüler oluşturdu. Araca yüklenmeye çalışılan bir boğa vatandaşların elinden kurtularak boş araziye kaçtı.

Kaçırılan boğa kısa süre içinde yakalanarak, araca yüklendi.

Küçükbaş fiyatları 750 ile 2 bin 750 TL arasında değişirken, büyükbaş ise 5 bin TL'den 25 bin TL'ye kadar alıcı buldu. Merinos cinsi canlı 350 kilo bir koç ise 2 bin 650 TL fiyatla satışa çıktı. Koçun sahibi Ahmet Us, "Bu koyun canlı tartıldığında 350 kilo geliyor. Fiyatı da 2 bin 650 TL'dir. Eşini sattık, bunu da satmak için bekliyoruz. Eğer satılmazsa damızlık olarak kullanacağız" dedi.

Gelinine kurbanlık koç alan Ayşe Serbest ise hayvanı süsleyerek hediye edeceğini söyledi. Serbest, "Oğlum bayramdan sonra evlenecek. Gelinimize sıkı pazarlık sonucu 850 TL'ye bir koç aldık. Allah herkesin kurbanını kabul etsin" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.