Hava Durumu

Bursa'da Kadınlar Günü'nde anlamlı sergi

Nilüfer Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde anlamlı bir sergiye daha ev sahipliği yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 09.03.2018 11:35
Haber Güncellenme Tarihi: 09.03.2018 11:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da Kadınlar Günü'nde anlamlı sergi

Kadınlar, Rüyalar, Ejderhalar/Saygı' sergisi Nazım Hikmet Kültürevi'nde sanatseverlerle buluştu. Ünlü yazar Ursula K. Le Guin'in Kadınlar, Rüyalar, Ejderhalar kitabından hareketle yola çıkılan, altı kadın sanatçının kolektif bir kimlikle düzenlediği sergi, özel alanı kamusal alana çevirerek izleyiciye 'sanatçı kadının evinde' bir olay yeri incelemesi yapma imkanı veriyor. Sergi, "Toplumsal beklentiler dahilinde yaşanan ve göz önünde olan her şey cinsiyete dairken, kör alanların bir cinsiyeti var mıdır?" sorusuna cevap arıyor.

Organizatör ve aynı zamanda eser sahibi Nur Gürel'e sergide ayrıca Ayşecan Kurtay, Ayşegül Sağbaş, Beyza Boynudelik, Didem Ünlü, Füruzan Şimşek eşlik ediyor.
Daha önce TÜYAP Artist 2015'te ve 2017 yılında da Gaia Gallerry de Gerilla Girls'ün "It's Even Worse in Europe" sergisiyle beraber sanatseverlerle buluşan 'Kadınlar, Rüyalar, Ejderhalar - Saygı"ya emek veren altı kadın sanatçıya, geçtiğimiz Ocak ayında hayatını kaybeden ünlü yazar K. Le Guin de teşekkür etmişti.

8 Mayıs'a kadar Nazım Hikmet Kültürevi'nde izlenime sunulacak serginin açılışına Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Bukle Erman ve çok sayıda davetli katıldı. Sanatçılar Başkan Bozbey ve davetlilere sergi hakkında bilgi verdi. Yatak odası, mutfak ve evin çeşitli bölümlerinin oluşturduğu sergi, içeriğiyle dikkat çekiyor ve izleyenlerin çarpıcı anlara tanıklık etmesini sağlıyor.
Sergi açılışı sırasında davetliler ilginç bir sürprizle de karşılaştı. Kazak asıllı Türk saz sanatçısı Saadet Türköz, açılışın ardından aniden ortaya çıkarak ses performansı sergiledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.