Hava Durumu

Bursa'da kırsaldaki öğrenciler kitapla buluşuyor

Mustafakemalpaşa Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kültür-Sanat Derneği'nin çocuklara kitap okuma alışkanlıkları kazandırmak amacıyla hayata geçirdiği projeyle kırsal kesimde yaşayan çocuklar yazarlarla tanıştırılarak okuma alışkanlığı konusunda bilgilendirildi. 

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2016 10:49
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2016 10:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da kırsaldaki öğrenciler kitapla buluşuyor
Mustafakemalpaşa Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kültür-Sanat Derneği'nin çocuklara kitap okuma alışkanlıkları kazandırmak amacıyla hayata geçirdiği proje kapsamında çocuk kitapları yazarı Nadide Utku, kırsaldaki ilkokul öğrencileriyle buluştu.

Bir hafta süren çalışmada; Karaorman, Devecikonağı, Alpagut, Çaltılıbük, Çeltikçi, Koşuboğazı, Adaköy, Tatkavaklı ve Güllüce ilkokullarında eğitim gören 500 öğrenciyle bir araya gelen yazar Nadide Utku, kitap yazma serüvenini çocuklarla paylaştı. Okuma alışkanlığı üzerine öğrencilerle keyifli söyleşiler yapan yazar, etkinlikte kitaplarını imzaladı.

Tatkavaklı İlkokulu'ndaki programa katılan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, genç nesilleri kitapla buluşturan projelere her zaman destek olacaklarını söyledi. Bilgiye ulaşılacak ilk basamağın kitaplar olduğunu belirten Kurtulan; " Okunan kitaplar insanlara yeni ufuklar açar. Küçük yaşlardan itibaren kazanılan okuma yetisi ile düşüncenin önündeki engeller kalkar, çocuklarda anlama ve anlamlandırma yeteneği gelişir. Bu amaçla desteklediğimiz bu projeyi özellikle merkez dışı mahallerdeki okullara yönelttik. Bu proje, kırsaldaki öğrencilerimiz için hem kitap okuma alışkanlığı edinmeleri hem de kitaba ulaşımın sağlanması adına önemli bir adım oldu. Bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum " dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.