Hava Durumu

Bursa'da korsan servislere yerli çözüm

İzmir'de 3 yaşındaki Alperen Sakin'in feci ölümü gözleri korsan okul servislerine çevirdi. Bursa Servis Aracı İşletmecileri Odası Başkanı Sadi Aydın, çocukların güvenliği için araç takip sistemini okul servislerine kurmaya başladıklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2017 09:12
Haber Güncellenme Tarihi: 19.08.2017 09:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da korsan servislere yerli çözüm

Fatmagül EREL'in haberi...

Bursa'da 3 bin 300 okul servisi 18 Eylül itibari ile birlikte trafiğe çıkacak. Yeni eğitim-öğretim döneminde binlerce öğrenciyi taşıyacak olan okul servisleri hazırlıklarını tamamlarken Bursa Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası'ndan velilere kaçak servis uyarısı geldi. İzmir'de henüz 3 yaşında yaşamını yitiren Alperen Sakin'i taşıyan servisin kaçak olması konunun önemini gözler önüne serdi. Korsan taşımacılığın önüne geçilebilmesi için en büyük görevin veliler ve okul yöneticilerine düştüğünü dile getiren Oda Başkanı Sadi Aydın, "Maddi manevi tüm imkanlarını çocukları için seferber eden aileler, kayıtlarını yaptırdıkları eğitim kurumlarının servis araçlarının Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği ve bağlı bulundukları ildeki belediyeye ait yönetmeliğe uygun olup olmağını mutlaka araştırsınlar" dedi.

RANTA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

Bursa'da 16 S 0001'den 5 bin 799'a kadar olan araçların, eğitim-öğretime ilişkin taşımacılıkta izin belgesi ve ruhsata sahip olduğunu vurgulayan Başkan Aydın, "Bizler tüm yönetmeliklere uygun olarak hareket ediyoruz. Aynı zamanda sürücülerimizi hizmet içi eğitime tabi tutuyoruz" şeklinde konuştu. Korsan servisçiliğin ranta dönüştürüldüğünü kaydeden Aydın, "Bursa'da da korsan taşımacılık yapılıyor. Şahıslara ait olan servisler okul adına taşımacılık yapabiliyor ve çok yüksek ücretler talep ediyorlar. Gözü dönmüş bazı zihniyetler bu işi ranta çeviriyor. Valilik onaylı bir ücret tarifesi vardır. Bu bütün kamu kurumları ve özel okullar için geçerlidir. Eğer bu ücret tarifesinin üzerinde bir talep geliyorsa velilerimiz yasal olarak işlem başlatabilir. Şüphe edilen bir durum varsa zabıtaya, belediye ulaşım dairesine veya bizlere ulaşabilirler. İllegal faaliyetlerin üzerine gidilmeli. Denetim anlamında yetkililere de çağrıda bulunmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

SERVİSLER İZLENECEK

Bursa Servis Araçları Esnaf Odası girişimleri ile ULUTEK'teki Ser-Odasan firması tarafından yüzde yüz yerli olarak üretilen araç takip sistemiyle de güvenli taşımacılık hizmeti verilmesi hedefleniyor. Araç içi ve dışı kayıt yapacak olan sistem, taşıtın hızını da ölçerek sürücüleri trafik yoğunluğunun az olduğu alternatif güzergahlara yönlendirebilecek. 4 milyon lira yatırım ile hayata geçen sistem, 400 üzerinde araca monte edildi. Her şeyin kayıt altında olacağını belirten Aydın, şunları söyledi: "Yarı yıla kadar bütün servislerimize sistemi kurmak istiyoruz. Herhangi bir sıkıntı olduğunda anında müdahale kabiliyetimiz olacak. ULUTEK'ten kayıtlara ulaşılabilecek. Büyükşehir ve Emniyet Müdürlüğü'ne link vererek ortak çalışabileceğiz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.