Hava Durumu

Bursa'da milyon dolarlık proje kaderine terk edildi

Sadece Kestel’in değil Bursa’nın da dev projelerinden biri olan ‘Büyük Sanayi Sitesi’ ilgisizlik nedeniyle kaderine terk edildi.

Haber Giriş Tarihi: 05.11.2014 07:57
Haber Güncellenme Tarihi: 05.11.2014 07:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da milyon dolarlık proje kaderine terk  edildi
Büyük hayallerle iki yıl önce Kestel’de yapımına başlanan 3 bin 700 işyerinin bulunacağı BESOB Büyük Sanayi Sitesi inşaatı kaderine terk edildi. İlk etapta Mobilyacılar Sitesi olarak yapılan 125 işyerinden sadece 25 adedi satılınca, TOKİ ikinci etap için yatırımdan vazgeçti. 

Büyük Sanayi Sitesi için yatırım yapılmayınca inşaat işini üstlenen yüklenici firma Mercan İnşaat Limitet Şirketi, şantiyeyi taşımak zorunda kaldı. 51 bin metrekarelik alana rağbet olmayınca mega projenin ikinci etabı TOKİ tarafından tozlu raflara kaldırıldı.

Sanayi sitesinin bu durumda tamamlanabilmesi zor gibi görünüyor. BESOB Başkanı Arif Tak, “TOKİ’nin sanayi sitesinin diğer etap inşaatları için ihaleye çıkmasını bekliyoruz” dedi.

Kestel'de 1,5 yılda tamamlanması planlanan BESOB Büyük Sanayi Sitesi’nin temelini Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç atmış, projenin hayata geçirilmesi için bölge esnafı 47 milyon TL ödemişti.

Bursa Hakimiyet yazarı Ersel Peker yaşanan skandalın detaylarını bugünkü köşesinde kaleme aldı.

İşte Peker'in o yazısı:

Adı gibi büyük hayallerle iki yıl önce Kestel’de yapımına başlanan 3 bin 700 işyerinin bulunacağı Bursa Büyük Sanayi Sitesi inşaatı aylardır durmuş durumda.
Şu ana kadar Mobilyacılar Sitesi olarak yapılan 125 işyerinden sadece 25 adedi satılmış diğerleri ise esnaf tarafından ilgi görmemiştir.
Bu durum karşısında TOKİ, sanayi sitesinin diğer ikinci etap çalışması için yapması gereken altyapı çalışmalarını şimdilik durdurmuş durumda.
Hatta inşaat yapımını üstlenen yüklenici firma olan Mercan İnşaat Limitet Şirketi, şantiyesindeki tüm araç ve gereçlerini buradan çoktan başka bir yere taşımış bile.
Anımsanacağı gibi TOKİ’nin yapımını üstlendiği Bursa Büyük Sanayi Sitesi’nin buraya yapılmasına başta bölge halkı ve çevreciler karşı çıkmış konu günlerce kamuoyunda tartışılmıştı.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.