Hava Durumu

Bursa'da okulda şiddet bilmecesi!

Bursa'da yaşanan eğitim skandalına yönelik iddiaların bu seferki adresi Mudanya'daki İkbal Betül Ali İhsan Çilingiroğlu Ortaokulu oldu.

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2018 11:12
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2018 11:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da okulda şiddet bilmecesi!

HABER I Burcu SEKMEN I

İddiaya göre okul müdürü Ramazan Erkoç, 5 öğrenci velisi tarafından kendi odasında darp edildi. Öğrencilerin bir kısmının da şahit olduğu bu korkutucu olay sonrası Bursa'daki eğitim sendikaları okul bahçesinde toplanarak, eğitimciye yönelik şiddeti kınadı.

BAKANLIĞA YARDIM ÇAĞRISI

Eğitim Bir Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkan Vekili Mustafa Sarıgül, Türk Eğitim Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Metin Öksüz, Eğitim İş Sendikası Bursa Şubesi Başkan Vekili Sevim Karahan ve Eğitim Sen Mudanya Temsilcisi Gökmen Yaşar Demirci tarafından yapılan ortak basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Hangi amaçla yaparsa yapsın, genelde bütün vatandaşlarımızı, hususen eğitimcileri hedef alan şiddet saldırılarını kınıyoruz. Geçen hafta da emniyet mensubu bir veli tarafından okul müdiresi ve müdür yardımcısı silahlı saldırıya uğramıştı. Öğretmenlere sahip çıkılmasını ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın derhal bir acil eylem planı hazırlamasını istiyoruz."

VELİDEN KARŞI İDDİA

Olayın taraflarından olan öğrenci velisi Melek K. söz konusu iddiaları reddederek, "Kızım, 12 yaşında ve 6. sınıf öğrencisi. 23 Nisan etkinlikleri öncesi okulun beden öğretmeni beni arayarak, kızımın o gün giyeceği kıyafetin okul müdürü tarafından yasaklandığını söyledi. Bir veli olarak yakınlarımla birlikte okul müdürüne giderek konuyla ilgili görüşmek istedim fakat lakayıt bir tavırla karşı karşıya kaldık. İddia edildiği gibi 5 kişi değildik ve asıl biz darp edildik. Okul müdürü abimi yerde tekmeledi" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.