Hava Durumu

Bursa'da su baskınlarının ardından özel toplantı

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Kaymakam Necdet Türker’le beraber su baskınları yaşanan Demirtaş’ta vatandaşları dinledi.

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2014 12:56
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2014 12:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da su baskınlarının ardından özel toplantı

Demirtaş’ta faaliyet gösteren inşaat firmalarının yöneticileri ile bir araya gelen Başkan Dündar, yaşananların kendilerini üzdüğünü, bu meseleye köklü çözüm bulacaklarını ifade etti. Geçen hafta aşırı yağışların ardından yer yer su baskınlarının yaşandığı Demirtaş’ta vatandaşların evlerini ziyaret eden Başkan Dündar, Demirtaş’ta faaliyet gösteren firma yetkilileri ve müteahhitlerle de bir araya geldi.

Dündar, “Osmangazi Belediyesi olarak, son yıllarda planlı yapılaşmanın en güzel örneklerinin hayata geçirildiği Demirtaş’ta yağışların ardından yaşanan sel felaketi vatandaşlarımızın mağduriyetine sebep olmuştur. Bu durum, gerek bizler, gerekse orada iş yapan siz müteahhitler açısından kötü olmuştur. Doğru tespitlerde bulunup, çözüm için birlikte hareket edelim istiyoruz” dedi.

Başkan yardımcıları, birim müdürleri ve ilgili komisyonda yer alan belediye meclis üyelerinin de katıldığı toplantıda, Demirtaş’ta planlı yapılaşmanın hem vatandaşın refahını, hem de yapıların değerini artıracağını ifade eden Dündar, “Demirtaş’ta bu ve benzeri sıkıntıların yaşanmaması, vatandaşlarımızın mağdur olmaması için gerekli adımları atmakta kararlıyız. Bu konuda atılacak adımlarda, Demirtaş’ta faaliyet gösteren inşaat firmalarının görüşleri de bizim için son derece mühim. Birlikte çözüm üretelim istiyoruz. Yaşanan sıkıntılarla ilgili kimin ne kadar sorumluluğu var, önce onu belirleyip, sonra da hızlı bir şekilde hareket ederek, sorunu çözmekte kararlıyız” diye konuştu.

Firma yöneticileri, imar planlarının yeniden revize edilmesini istedi. Bölgede güzel ve planlı bir konut imalatı yapmak istediklerini, bu konuda belediye ile birlikte hareket etmeye hazır olduklarını belirten firma yetkilileri, “Bugün, Demirtaş Delediyesi döneminde yapılan imar planları doğrultusunda imalat yapıyoruz. Bu da zaman zaman sıkıntılara yol açıyor. Bundan hem biz, hem vatandaş, hem de belediye zarar görüyor. Artık, geçmişte olduğu gibi önce konutlar, sonra alt ve üst yapı yapılmasın. Belediyeler önümüzden gitsin. Planları, konut alanlarının alt ve üst yapısını önceden hazırlasın. Bizler de çok daha sağlıklı ve modern konutlar inşa edelim. Ortak bir çözüm bulunması için birlikte hareket etmeye hazırız” diyerek, Başkan Dündar’a hassasiyeti için teşekkür etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.