Hava Durumu

Bursa'da tarım ve hayvancılık fuarları başladı

Bursa 17. Uluslararası Tarım, Tohumculuk, Fidancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı (BURTARIM 2019) ile 12. Uluslararası Hayvancılık ve Ekipmanları Fuarı kapılarını açtı.

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2019 17:03
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2019 17:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da tarım ve hayvancılık fuarları başladı

Bursa'da 14 ülkeden 285 firma ve temsilciliğin katılımıyla gerçekleştirilen fuarlar, 5 salon ve 52 bin metrekare alanda ziyaretçilerini ağırlıyor.

Fuarlar için Avrupa'dan Asya'ya, Orta Doğu'dan Kafkaslar'a kadar geniş bir coğrafyadan alım heyetleri, traktör ve ekipmanları, tohum, hayvancılık ekipmanları, sulama sistemleri, zirai ilaçlama teknolojileri, tarımsal mekanizasyonlar gibi pek çok ürünü sergileyen Türk firmalarıyla bir araya geliyor.

TürkTraktör'den "fabrika montajlı" traktör tanıtımı

Fuarda yeni ürünlerini tanıtan TürkTraktör'ün Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cem Akyüz, firma olarak bir ilke imza attıklarını söyledi.

Akyüz, şunları kaydetti:

"Türkiye'de ilk kez fabrika montajlı olarak yerli traktörü Türk çiftçisiyle, dünya çiftçisiyle buluşturmanın gururunu yaşıyoruz. Ürünümüz zaten kendisini ispatlamış TD serisi traktörün üzerine uydu dümenleme sisteminin fabrikada monte edilmesiyle ortaya çıktı. Ürünümüzün adı MasterDrive. MasterDrive, çiftçinin birim alandan aldığı verimi artırmak için geliştirildi. Sadece verimi artırmakla da kalmayıp çiftçinin girdi maliyetlerini de düşürmemiz gerekiyor. Bunların başında mazot, gübre, ilaç önemli yer tutuyor. Çiftçi, uydudan konumu belirleyerek bu işlemleri yaptığı için daha az gübre, mazot, ilaç harcayarak birim alandan daha fazla verim elde ediyor. Çiftçi zamanla da yarışıyor. Gece de çalışma imkanı onlar için büyük bir nimet. Çiftçi, bu traktörle beraber gece çalışma imkanına da sahip oluyor."

Akyüz, traktörü fabrika montajlı sunduklarını, çiftçilerin bu araç için sübvansiyonlu kredilerden faydalanabileceklerini ifade etti.

Sadece 150 adet üretilen TTJunior modelinin de fuarda sergilendiğini aktaran Akyüz, "Kendisini ispatlamış TD4 bahçe serisinde yüzde 5 indirim imkanı sağlıyoruz. TürkTraktör Finans'ta yüzde 0,87 aylık faizle başlayan kredi imkanımız var. Vakıfbank'ta da aylık 0,69 gibi çok uygun bir faizle çiftçilerimizi traktörle buluşturuyoruz." dedi.

Törene, Bursa Valisi Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur da katıldı.

Girişin ücretsiz olduğu fuarlar, 11 Ekim'e kadar 09.30-18.00, 12 Ekim'de de 09.30-17.00 saatlerinde ziyaret edilebilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.