Hava Durumu

Bursa'da ulaşıma sürpriz zam

Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararı ile özel halk otobüsleri ve belediye otobüslerine 10 kuruşluk bir zam yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2013 16:17
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2013 16:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da ulaşıma sürpriz zam

Ulaşım Koordinasyon Merkezi tarafından alınan karara göre, 7 Haziran 2012'de yapılan zammın ardından otobüsler dün zamlı tarifeye göre yolcu taşıdı. Buna göre, 1.85 kuruş olan uzun hat 1.95'e , indirimli tarife de 1.25'ten 1.30 kuruşa yükseldi.  

BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy zammın enflasyon oranları doğrultusunda yapıldığını söyledi. Fidansoy, "Enflasyon devam ediyor. Akaryakıt fiyatlarındaki artış da devam ediyor. Maliyet unsuru akaryakıtta yüzde 50. Metro maliyetlerine bakacak olursak; elektrik fiyatlarında artış söz konusu. EPDK'da rekabetçi ortamın ortadan kalması nedeniyle de UKOME kararı ile ulaşıma ortalama 10 kuruşluk bir zam yapıldı" diye konuştu.

Fidansoy, özel halk otobüsçülerinin zam istemesinin de göz önünde bulundurulduğunu sözlerine ekledi.

Taksilere de zam yolda

Bursa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Hasan Topçu, ayın 20'sinden sonra taksilere de zam yapılacağını açıkladı. Topçu, yüzde 9'luk bir artış yapacaklarını ifade etti. Ücretler, kilometre başına 2 lira 10 kuruş'tan 2 lira 30 kuruş'a yükselecek.(Fatmagül Bayram'ın ÖZEL HABERİ)
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.