Hava Durumu

Bursa'da yakalanan IŞİD'li hakime böyle yalvardı

Bursa'da IŞİD terör örgütü üyesi olduğu iddiasıyla tutuklu yargılanmasına başlanan Belçika'da yaşayan Fas uyruklu 42 yaşındaki Mimoun Bateoui, suçlamaları reddetti. Bateoui, "Ne olur beni Fas'a göndermeyin. Göndereceğinize 100 yıl ceza verin." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2016 14:14
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2016 14:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da yakalanan IŞİD'li hakime böyle yalvardı

Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri geçen Şubat ayında, Belçika'da yaşayan Fas uyruklu Mimoun Bateoui'yi, iddiaya göre IŞİD adına eylem yapmak için geldiği Bursa'da gözaltına aldı. Üzerinde ankesörlü telefon kartı bulunan, cep telefonunda ise IŞİD'ın propagandasını içeren görüntüler çıkan Mimoun Bateoui tutuklandı.

Hakkında 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'terör örgütü üyesi olmak' suçundan 7 yıla kadar hapis cezası istenen Mimoun Bateoui'nin yargılanmasına başlandı. Çıktığı ilk duruşmada tercüman aracılığı ile ifade veren Bateoui, "Eşimin internetten İslami içerikli bir siteden kadın arkadaşın eşi olan M.S. ile tanıştım. Kendisi Bursa'da yaşıyordu. Ben de buraya boks salonu açmak için geldim. Fakat IŞİD üyesi olmaktan yakalanıp tutuklandım" dedi.

Cep telefonundaki IŞİD'in propagandasını içeren görüntülere Belçika’da izlediğini ve daha sonra bu ülkede Müslümanlara iyi gözle bakılmadığı için sildiğini söyleyen Bateoui, üzerindeki ankesörlü telefon kartı ile uluslararası hiç bir görüşme yapmadığını öne sürdü.

Duruşmada, cezaevinde kaldığı süre içersinde kendisine sadece ailesinden para geldiğini belirten Mimoun Bateoui, Fas'a iade edilmemesi için mahkeme heyetine yalvardı. Bateoui, "Fas'ta merhamet yok. Beni oraya gönderirseniz idam ederler. Çünkü Türkiye'de terör örgütüne üye olmak suçlamasıyla yargılanıyorum. O yüzden benim hayatım bitti. Fas'a göndereceğinize 100 yıl ceza verin razıyım. Aksi halde kendimi öldürürüm. Türkiye'ye sığınmayı talebi ediyorum" dedi.

Mahkeme heyeti duruşmayı ertelerken, Mimoun Bateoui'nin Interpol aracılığı ile Fas ve Belçika'da aranıp aranmadığının sorulmasına, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.