Hava Durumu

Bursa'daki 2 bin 'ayakçıya' kötü haber

Bursa Emlak Müşavirleri Odası Başkanı Erdal Çelebi, yapılacak yeni düzenlemeyle, Bursa'da kaçak olarak emlakçılık yapan 2 binden fazla kişiye ceza uygulanacağını söyledi. Düzenlemeyle birlikte, emlakçılığa yetki belgesi zorunluluğu getiriliyor.

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2018 08:12
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2018 08:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'daki 2 bin 'ayakçıya' kötü haber

HABER I Onur FİDANSOY I

VATANDAŞLAR MAĞDUR EDİLİYOR
Gayrimenkul sektörü, KDV ve harçlarda yapılan indirime ve faiz kampanyasına hazırlanırken, emlakçılıkta da yeni düzenleme yolda. Bursa Emlak Müşavirleri Odası Başkanı Erdal Çelebi, kentte odalarına kayıtlı bin 100 emlakçının faaliyet gösterdiğini belirterek, 500-600 civarından ofisi, dükkanı olup odaya kayıt olmayan kaçak emlakçı bulunduğunu söyledi. 'Ayakçı' diye tabir edilen ve sayıları 2 bini bulan kişilerin de yine, hem vatandaşı mağdur ettiğini, hem de devleti ciddi vergi kaydına uğrattığına işaret eden Çelebi, "Geçtiğimiz hafta Ankara'da yeni düzenlemeyle ilgili çalışma grubu olarak toplandık. Tasarı son aşamasına gelmiş durumda. Düzenlenecek bir çalıştayla kanuna son şekli verilecek" dedi.

ŞİKAYETLERİN YÜZDE 95'İ...
Yapılan düzenlemeyle tüketicilerin de mağduriyetinin giderileceğini vurgulayan Başkan Çelebi, "Bize gelen şikayetlerin yüzde 95'i bu 'ayakçı' dediğimiz kişilerden kaynaklanıyor. İnsanlar bir ev satın aldığında ya da kiraladığında bir sorunla karşılaştığında karşısında bir muhatap bulamadığından şikayet ediyor. Bu yeni düzenlemeyle, hem bu sorunların önüne geçilmiş olacak, hem de devletin vergi kaybı son bulacak. Düzenlemeyi yaparken, asla tek taraflı olarak olaya bakmıyoruz. Hem tüketici hem de emlakçıların yararına olan bu düzenleme en kısa zamanda yürürlüğe girecek" ifadelerini kullandı.

YÜZDE 50 ARTIŞ YAŞANIR
Gayrimenkul sektörünün, Türkiye ekonomisinde ciddi bir değer yarattığını sözlerine ekleyen Bursa Emlak Müşavirleri Odası Başkanı Erdal Çelebi, emlakçılık mesleğine çekidüzen getirecek olan düzenlemeyle, işlerde yüzde 50 oranında artış beklediklerini söyledi. "Uygulanacak cezalarla ilgili olarak Adalet Bakanlığı karar verecek. Bu kişilerden ev alım-satımı yapanlar da Bakanlığın vereceği karara göre ceza alacaklar" diyen Çelebi, Bursa'da yapılan satışların yüzde 70'inin emlakçılar üzerinden gerçekleştiğini belirterek, kaçak emlakçıların haksız kazanç elde ettiklerini söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.