Hava Durumu

Bursa'daki çocuk hırsızlar şaşkına çevirdi

Bursa’da, kolunun kırıldığını söyledikleri arkadaşlarını sağlık merkezine götürüp kendilerine yardım eden görevlinin cep telefonunu çalan çocuklar kameralara yakalandı.

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2014 10:40
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2014 10:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'daki çocuk hırsızlar şaşkına çevirdi

Edinilen bilgiye göre dün öğle saatlerinde merkez Yıldırım ilçesi Ulus Mahallesi Mesut Sokağı üzerinde bir sağlık merkezine gelen 5 çocuktan biri, kolunun kırık olduğunu söyleyerek yardım istedi. Hemen muayene odasına alınan çocuğa müdahale yapılmak istendi. Bu arada görevlinin muayene odasına girmesiyle boşalan salondaki cep telefonunu gözüne kestiren diğer çocuklar, cihazı almaya çalıştı. Tedirgin hareketleriyle dikkat çeken çocuklar, birkaç kez telefonu almaya yeltendi ama başaramadı. Daha sonra birinin cesaretini toplayıp telefonu alması kameralar tarafından saniye saniye görüntülendi. Bir saat sonra telefonunun olmadığını fark eden görevli, hemen polisi arayarak yardım istedi. İncelenen güvenlik kamerası kayıtlarında hırsızların çocuk çıkması herkesi şoke etti.

Çocukların çaldığı bin binalık cep telefonunu 100 liraya bir telefoncuya sattıkları belirlendi. Olayla alakalı soruşturma başlatılırken, sağlık merkezi sahibi Mehmet Yılmaz (35), “Kolunun kırık olduğu söylenen çocuk hemen muayene odasına alındı. İçeride onunla ilgilenirken arkadaşlarından biri şarja takılı olan cep telefonu çalmaya çalışıyor. Herhalde hırsızlığa ilk adım atışları. 1-2 kere yelteniyor ama alamıyor. Ondan biraz daha uzman olan bir çocuk onları yönlendiriyor. İçeri geçip telefonun yerini gösteriyorlar. Çocuk da hemen cep telefonunu alıp cebine koyuyor” dedi.

Kamera kayıtlarını incelediklerini ifade eden Yılmaz, “Hemen durumu polise haber verdik. Ekipler çocukların evlerine operasyon düzenledi. Telefonu bir kişiye sattıklarını söylediler. Hepsi suçunu itiraf etti. Bin liralık telefonu 100 liraya vermişler. Çocuklar yaşları küçük olduğu için serbest bırakılacak. Olan vatandaşa olacak. Bu yaştaki çocuklar, burada 7/24 sağlık hizmeti veren bir merkezden hırsızlık yaptı. Bu olay benim kanımı dondurdu. Umarım buna bir çözüm bulunur ve bu çocuklar topluma kazandırılır” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.