Hava Durumu

Bursa'daki vahşetin sanıklarına rekor hapis

Bursa'da, bin 500 lira yüzünden patronunu hunharca öldürdüğü iddia edilen genç ve iki arkadaşı hakkında, toplam iki ayrı ağırlaştırılmış müebbet ve 76 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2013 14:03
Haber Güncellenme Tarihi: 13.05.2013 14:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'daki vahşetin sanıklarına rekor hapis

Edinilen bilgiye göre, geçen ay merkez Osmangazi ilçesi Yunuseli Mahallesi'nde meydana gelen olayda, yalıtımlı çift cam imalatı yapan 2 çocuk babası Savaş Aygün, dükkanını açtıktan sonra kimliği belirsiz 3 kişinin saldırısına uğradı. Karnına sokulan bıçağın kırılması üzerine başına levye ile vurularak öldürülen Aygün'ün cesedi kafasına poşet geçirilmiş halde bulundu. Şüpheliler kaçarken, polis tüyler ürperten cinayeti aydınlatmak için alarma geçti. Olayla alakalı çevredeki güvenlik kameralarını inceleyen ekipler zanlıları kısa sürede yakaladı.

Aygün'ün yanında çalışan M.A.'nın (18), 'Benim patronumda çok para var" diyerek çağırdığı arkadaşları M.D. (17) ve M.Y. (18) ile birlikte tüyler ürperten bir plan yaptıkları iddia edildi. İşyerinin arka kapısını kırarak giren 3 zanlının, gece boyu cinayet için Aygün'ün gelmesini beklediği ortaya çıktı. Bu süre zarfında esrar içtikleri belirlenen zanlıların, Aygün'ün işyerine gelmesi üzerine önce bıçaklayarak, ardından da levye ile başına vurup öldürdükleri belirlendi.

Aygün'ün arabasındaki çantadan içinde bin 500 lira para, çek koçanı ve cep telefonunu alan şüpheliler, olayın ardından kaçarak, saklandıkları Görükle semtindeki boş bir inşaatta gözaltına alındı.
Şüphelilerden M.D.'nin sorgusu yaşı küçük olduğu için Çocuk Şubesi ekipleri tarafından yapıldı. Sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanan zanlılar hakkındaki soruşturma tamamlandı. Savcı, tutuklu sanıklar M.A. ve M.Y. hakkında, "bir suçu gizlemek, delilleri ortadan kaldırmak maksadıyla tasarlayarak adam öldürmek, silahla gece vakti yağma, konut dokunulmazlığını ihlal ve mala zarar vermek" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve toplam 24'er yıla kadar hapis talep etti.

Bu arada, yaşı küçük şüpheli M.D.'nin soruşturması ise çocuk savcılığı tarafından yürütüldü. Aynı suçlardan cezalandırılması istenen sanık M.D.’nin yaşı küçük olduğu için azami 28 yıla kadar hapsi istendi. Yaşı küçük zanlının dosyası hakkında verilecek birleştirme kararının ardından 3 şüpheli önümüzdeki günlerde Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.