Hava Durumu

Bursa'daki yıkımda ortalık karıştı...3 kişi gözaltında

Bursa’nın İnegöl ilçesinde kaçak yapıların yıkımı sırasında arbede yaşandı. 2 jandarmanın yaralandığı arbedede 3 kişi gözaltına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2014 16:31
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2014 16:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'daki yıkımda ortalık karıştı...3 kişi gözaltında

İnegöl Belediyesi Fen İşleri yıkım ekipleri, ruhsatsız olduğu gerekçesiyle dün Ortaköy Mahallesi girişinde bulunan 5 binayı yıktı. Mahalle girişinde tek katlı inşaat halindeki bina iş makineleri tarafından yıkıldı. Diğer binanın yıkımında ise olay çıktı.

3 katlı inşaat halindeki kaçak yapının yıkımına başlandığı sırada, ev sahibi Selahattin Ç.’nin oğlu Yaşin Ç., binanın çatısına çıkarak yıkıma engel olmaya çalıştı. İkna edilemeyen genç çatıdan indirilmeyince yıkıma devam edildi. Çatıdaki gence rağmen yıkım devam ederken, ev sahibi Selahattin Ç.'nin üzerindeki ruhsatsız silahla belediye ve jandarma ekiplerini yıkımı durdurmaları konusunda tehdit ettiği ileri sürüldü. O sırada ev sahibinin ailesi ve yakınları yıkım ekiplerinin üzerine yürüdü. Arbedeyi önlemek için jandarma ekipleri büyük çaba harcadı.

Yaklaşık yarım saat süren arbedede Selahattin Ç. ile Cesi Ç. ve Kenan Ç. gözaltına alındı. Arbedede 2 rütbeli jandarma hafif yaralandı. Belediye ekiplerine tepki gösteren iki ev sahibi ve yakınları zor sakinleştirildi.

5 SAAT ARA VERİLDİ

İkinci evin yıkımı sırasında bina sahibi evin çatısının zarar görmemesi için izin istedi. Çelik konstrüksiyon çatının indirilmesi için ekipler yıkıma 5 saat ara verdi.


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.