Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'dan emeklilere flaş promosyon uyarısı

Bursa Tüketiciler Derneği Başkanı Sıtkı Yılmaz, bankalara kredi borcu olan ya da kredi kartı borcunu yapılandıran emeklilerin banka promosyonu alamadığını iddia etti.

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2017 16:08
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2017 16:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'dan emeklilere flaş promosyon uyarısı

Merkez Osmangazi İlçesi Haşim İşcan Caddesi'ndeki dernek binasında basın açıklaması yapan Bursa Tüketiciler Derneği Başkanı Sıtkı Yılmaz, bankaların emeklilere ödemeye başladığı promosyonlarda sıkıntı çekildiğini söyledi. Sicil affı kapsamında olanlar ile bankalara borç ödemesi devam eden ve PTT Bank'a maaşı yatan emeklilerin promosyon alamadığını iddia eden Yılmaz, şöyle dedi:

"Derneğimize çok sayıda şikayetler geldi. Bu şikayetlerden birincisi; son 1 ya da 2 yıl önce maaşını başka bankalara taşıyan emeklilere, '3 yıllık taahhüttünüz var' denilerek ödeme yapılmıyor. İkincisi; Sicil affı kapsamında olanlar, yani kara listede olanlara sicil affına rağmen ödeme yapılmıyor. Uygulamada bankalar sicil affını dikkate almıyor. Üçüncüsü; Bankalara kredi borcu olanlar, bankalara olan borcunu yapılandıranlar ve PTT Bank'a maaşı yatanlar promosyon alamadıklarını belirtiyorlar."

Bankaların emekli vatandaşları mağdur ettiğini iddia eden Yılmaz şöyle devam etti:

"Emekli, sicil affına rağmen, borcunu düzenli olarak ödediği halde, bankaya yatan maaşına rağmen neden promosyon alamıyor, mağdur ediliyor? Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nu denetim yapmaya çağırıyoruz. Emeklileri üzmeden, kırmadan, yormadan ödemelerini yapınız. Emekliler sahipsiz ve savunmasız değildir. Yanlış hesap Bağdat'tan değil, yargıdan dönecektir. Emeklileri mağdur etmeye hiçbir bankanın hakkı yoktur."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.