Hava Durumu

Bursa denildiğinde Recep Altepe akıllara gelmeli

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 10’uncusu düzenlenen leylek şenliğine katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2014 14:23
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2014 14:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa denildiğinde Recep Altepe akıllara gelmeli

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Karacabey’in Eskikaraağaç Mahallesi’nde bu yıl 10’uncusu düzenlenen leylek şenliğine katıldı. Leyleklerin sevimliliğinden bahseden Arınç, “Leylekler çok sevimli mahluklar, güzel ve mübarek hayvanlardır. Yani leylekler üzerinde söylenmiş çok atasözlerimiz var. Onların gelip geçtiği yerlerde izlerini sürmek, onlara zarar verilmemesini temin etmek, geleneklerimizde çok büyük yer tutuyor. 10 yıldan beri sürdürülen, artık bugün hem Valiliğimizin hem de Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle bundan sonra daha güçlü kutlanacağına inandığım bir şenliğin içindeyiz” dedi.

Leyleklerin ayaklarında çiplerin olduğunu ve bu sayede izlendiğini ifade eden Arınç, “Gözümüz görmeden, haberimiz olmadan leyleklerin bir yere gitmeleri mümkün değil. Bu çipler marifetiyle bizlere de haber verdiler ki bu pazar günü işimizi gücümüzü bırakıp leylekleri görmeye geldik. Leylek denildiği zaman Bursa, Bursa denildiği zaman da Recep Altepe akıllara gelmeli” diye konuştu.

“LEYLEKLERİN DE VALİSİYİM”

Bursa Valisi Münir Karaloğlu ise, “Leyleklerimiz adına, halkımız adına ilin valisi olarak leylerin de valisi olarak şükranlarımı arz ediyorum. Leyleklerin sesinin Ankara’dan duyulduğuna inanıyoruz” şeklinde konuştu.
Açılış konuşmalarının ardından Arınç ve protokol kuş gözlem evine giderek, yetkililerden bilgi aldı. Ayrıca ünlü dizi ve sinema oyuncusu Cemal Hünal ise yanındaki atlılarla Arınç'ı şenlik alanına girişinde karşıladı. Hünal, Arınç’ın gidişinde de arkadaşlarıyla birlikte aynı şekilde uğurladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.