Hava Durumu

Bursa Devlet Tiyatrosu Kasım ayında 5 oyun sahneleyecek

Bursa Devlet Tiyatrosu'nun Kasım ayı oyun takvimi belli oldu.

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2021 14:01
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2021 14:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa Devlet Tiyatrosu Kasım ayında 5 oyun sahneleyecek

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'ne bağlı Bursa Devlet Tiyatrosu, Kasım ayı boyunca sahneleyeceği 5 ayrı oyunun takvimini belirledi.

Bursa'da Ahmet Vefik Paşa Sahnesi'nde ayın ilk iki haftasında hafta içi "Keşanlı Ali Destanı" adlı oyunu sahneleyecek Devlet Tiyatrosu, üçüncü hafta "Kapılar", son hafta ise "Sırça Kümes" ve "Yalan Makinası" adlı oyunlarına perde açacak. Kasım ayı boyunca hafta sonları ise "Tahsis" oyununu sahneleyecek.

KEŞANLI ALİ DESTANI:

Haldun Taner'in yazdığı, rejisörlüğünü Bora Özkula'nın yaptığı iki perdeli oyunda, bir yanda mertlik belası, bir yanda aşk yarası işleniyor. İşlemediği bir cinayetten ötürü "mahkûm ve kahraman" olan Keşanlı Ali ile kenar mahalle güzeli Zilha'nın imkansız aşkı. Masal kadar uzaktaki şehre tepeden bakan Sineklidağ'da geçen bol şarkılı bir kahramanlık parodisi. Haldun Taner'in epik başyapıtı, Türk tiyatrosunun eşsiz klasiği sizleri bekliyor.

KAPILAR:

Neda Nejdana'nın yazdığı, çevirmen ve yönetmenliğini Senem Cevher'in tek perdelik oyun; yaşamla ölümün, geçmişle geleceğin birbirine karıştığı soluk kesici bir kara mizah örneği...

SIRÇA KÜMES

Çağdaş Amerikan Tiyatrosunun "bilge" kalemi Tenesse Williams'ın psikolojik gerçekçi başyapıtı olan Şahin Ergüney rejisörlüğündeki iki perdelik oyun, Amerika'da büyük buhran dönemini konu alıyor.

YALAN MAKİNASI

Murat Ozan'ın yönettiği, Hüseyin Mevsim'in Vassily Sigarev'den çevirdiği muhteşem komedi oyununda, eli maşalı bir kadın olan Nadya, bezgin ve unutkan kocası Boris'in maaşını sakladığı yeri hatırlaması için gazetede gördüğü ilan üzerine eve bir hipnozcu çağırır. Ve ortalık karışır...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.