Hava Durumu

Bursa elektriksiz kaldı...Metro seferleri yapılamıyor

Bursa'da hayat durdu... Türkiye'nin bir çok ilinde olduğu gibi Bursa'da da elektrikler kesildi... Kesintinin nedeni hakkında henüz bir açıklama yapılmadı... Kesinti nedeniyle trafik sinyalizasyon lambaları çalışmıyor... Trafik ekipleri vatandaşları geçişler sırasında dikkatli olmaları konusunda uyardı... Bursa'da metro seferleri de durdu... Bursaray vagonlarında çok sayıda vatandaşın mahsur kaldığı edinilen bilgiler arasında...

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2015 10:43
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2015 10:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa elektriksiz kaldı...Metro seferleri yapılamıyor
Başta İstanbul ve Ankara olmak üzere İzmir, Antalya gibi Türkiye’nin farklı şehirlerinde elektrik kesintileri yaşanıyor. Marmara bölgesinde, Eskişehir, Kütahya, Bilecik, Bursa, Kocaeli'nde elektrik kesintisi yaşandığı belirtildi. 

Bursa Büyükşehir Belediyesi elektrik kesintisi nedeniyle metro ve tramvay seferlerinin yapılamadığını duyurdu. ..

UEDAŞ yetkililerinden henüz bir açıklama gelmezken, UEDAŞ'ın sitesine erişilemiyor...

Bursa'da da 10.36'dan itibaren hayat durma noktasına geldi. Metro ve tramvay seferleri iptal olunca devreye ek otobüs seferleri konuldu. Çarşıda, pazarda alışverişler mum ışığı altında yapıldı. 

Alınan bilgiye göre, kesinti sonrası raylarda kalan vatandaşlar tahliye edilerek, Emek-Uludağ Üniversitesi ve Arabayatağı yönünden şehir merkezine ek otobüsler konuldu.

Şehir merkezindeki nostaljik tramvay da kesinti sebebiyle seferlerine ara verdi. Şehir merkezinde jenaratörü olmayan esnaflar mum ve ışıldak yakarak çalışmalarını sürdürdüler.

Hastane ve alışveriş merkezlerinde ise jenaratörler devreye girdi. Baz istasyonlarının bazıları ise aküyle beslendiği için GSM ile iletişimde sıkıntılar yaşandığı kaydediliyor.

Güç kaynağı kullanan işyerleri ise akülerin bitmesiyle işleyemez hale geldi.

Bursa'da hastanelerin yoğun bakım servislerinde jenaratör sistemleri devreye girdiği için sıkıntı olmadığı öğrenildi.

Öte yandan şehir merkezinde de trafik sinyalizasyon sisteminde akım olmadığı için bazı noktalarda trafik sıkıntısı yaşandığı gözlenirken, polisler bu noktalarda devreye girerek trafik akımını sağlıyor.

Şehir merkezinde market ve bakkallarda ise mum satışları tavan yaptığı için tedarik konusunda sıkıntı yaşandığı öğrenildi.

TÜRKİYE ELEKTRİK İLETİM A.Ş.'DEN AÇIKLAMA

Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) yetkilileri, elektrik nakil hatlarında saat 10.36'da yaşanan sorun nedeniyle birçok bölgede elektrik kesintisi meydana geldiğini bildirdi.

Teknik inceleme başlatıldığını belirten yetkililer, sisteme en kısa sürede elektrik verilmesi için çalışıldığını kaydetti.

İBB'DEN AÇIKLAMA VAR
 
Elektrik kesintisinin ardından İBB Beyaz Masa, twitter hesabından bir açıklama yaptı. Açıklama şöyle: Enerji kesintisi nedeniyle Metro hatlarımızda seferler yapılamamaktadır.

Konu ile ilgili Boğaziçi Elektrik Dağıtım’dan  yapılan açıklamada, sıkıntının kaynağında TEİAŞ’ın (Türkiye Elektrik İletim A.Ş.) sisteminde yaşanan bir sorun bulunuyor. İstanbul’un bazı bölgeleri yanı sıra Türkiye’nin bazı illerinde de benzer sıkıntı yaşanıyor.

HANGİ İLLERDE ELEKTRİKLER KESİK
 
İstanbul, Ankara, Antalya, İzmir, Kocaeli, Samsun, Diyarbakır, Bursa, Bilecik, Hatay, Samsun, Adana, Kocaeli, Çanakkale, Malatya'dan peş peşe kesinti haberleri geliyor.

BİRKAÇ SAAT SÜREBİLİR İDDİASI
 
Yetkililer sıkıntının birkaç saat sürebileceğini belirtiyor. Yaşanan büyük sıkıntının Türkiye Elektrik İletişim AŞ'nin sisteminde yaşanan bir sorundan kaynaklandığı iddia ediliyor.
 
Sistemde genel bir arıza olduğu kaydediliyor.  Güneydoğdu'da kesintiler yaşanıyor. Güneydoğu Anadolu'daki kesintinin DEDAŞ'ın ana trafosundaki sistemin çökmesinden kaynaklandığı öğrenildi.
 
Şu ana kadar resmi bir açıklama yapılmadı. Sorunun ne olduğu tam olarak bilinmiyor.

METRO, TRAMVAY VE MARMARAY DURDU

İstanbul Büyükşehir Belediyesi elektrik kesintileri nedeniyle metro seferlerinin yapılamadığını duyurdu. Metro, tramvay ve Marmaray seferleri yapılamıyor.

ANKARA'DA DA METROLAR DURDU, TRAFİK LAMBALARI ÇALIŞMIYOR

Ankara'da elektrik kesintisi sebebiyle trafik lambaları çalışmıyor. Elektrik kesintileri nedeniyle Ankara’ da da metro seferlerinin yapılamadğı bildirildi
 
KOCAELİ'DE DE ELEKTRİKLER GİTTİ
 
Kocaeli'de de elektriklerin gittiği belirtildi. Bir sitede yer alan haberde, "Kent genelinde büyük elektrik kesintisi yaşanıyor. Saat 10.30 sularında kentin büyük bir bölümünde elektrikler gitti. Kesinti nedeniyle pekçok fabrikada üretim durmuş durumdu. Kesintinin bir patlama sonrası kaynaklandığı iddia edilirken henüz SEDAŞ'tan bir açıklama yapılmış değil" denildi.

TRAKYA DA ELEKTRİKSİZ KALDI

Türkiye genelinde yaşanan elektrik kesintisinden Trakya Bölgesi de etkilendi. Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli illeri ve ilçelerine elektrik verilemiyor.

Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli'de saat 10.45 sıralarında elektrikler kesildi. Türkiye'nin bir çok ilinde yaşanan elektrik kesintisinin TEİAŞ kaynaklı olabileceği belirtilirken, ekiplerin harekete geçtiği bildirildi. Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş'den (TREDAŞ) yapılan açıklamada, kesinti nedeniyle vatandaşlardan çok sayıda başvuru alındığı kaydedildi.

 Alo 186 Çağrı Merkezi'nde başvuru nedeniyle yoğunluğun yaşandığı ve merkezin kilitlenmiş durumda olduğu ifade edildi.

GELİŞMELERİ AKTARACAĞIZ...
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.