Hava Durumu

Bursa Harun'a sahip çıktı

Yeşil Beyazlı taraftarlar Bursasporlu kalecinin Kasımpaşa maçında sahaya giren kişiyle kendini korumak için kavga ettiğini savundu ve genç file bekçisine destek verdi.Yayıncı kuruluşun görüntülerinde sahaya atılan yabancı maddelerin Harun'un başına isabet ettiği ve taraftarın da Harun'a saldırı amacında olduğu net bir şekilde ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2013 08:57
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2013 08:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa Harun'a sahip çıktı

Kasımpaşa maçının bitiminin ardından sahaya giren taraftarla giriştiği kavga sonrası bir anda ülke futbolunun ilk sırasına oturan Harun Tekin'e Yeşil Beyazlı camia sahip çıktı. Bursasporlu taraftarlar, sahaya giren Kasımpaşalı taraftarın Harun'a yöneldiğini ve genç futbolcunun kendisini koruma adına böyle bir davranışa girdiğini belirterek Harun'a PFDK'dan ceza gelmemesi konusunda görüş birliğine vardı. Yeşil Beyazlılar gün boyu sosyal medyadan Harun'a destek mesajı gönderdi.

SALDIRI AMAÇLIYDI

Bursasporlu taraftarlar yaygın medyayı da eleştiri yağmuruna tuttu ve İstanbul kökenli gazetelerde çıkan haberlerin yanlı olduğunu savundu. Yayıncı kuruluşun kameralarına yansıyan görüntülerde Harun Tekin'e kale arkası tribününden Kasımpaşalı taraftarların birçok yabancı madde atıldığı net bir şekilde görülürken, bunların genç file bekçisinin kafasına isabet ettiği ortaya çıktı. Ayrıca sahaya giren taraftarın da Harun'a saldırı amacında olduğu açıkça ekranlara yansıdı.

SPOR KAMUOYUNDAN ÖZÜR DİLİYORUM

Bursasporlu kaleci Harun Tekin taraftarla giriştiği kavganın detaylarını anlatırken kendisini koruma amaçlı davrandığını söyledi ve yaşananlardan dolayı spor kamuoyundan özür diledi. Harun, "İkinci gol sonrası kale arkası tribününden atılan yabancı cisimler kafama isabet etti ve yere yığıldım. Ayağa kalktığımda yabancı cisimler atılmaya devam ediyordu. Aldırış etmedim. Maçın siniri vardı üzerimde. Maçın bitiş düdüğüyle topu havaya diktim. Soyunma odasına doğru giderken, sahaya girmiş bir taraftar bana doğru saldırıya geçti. Ben de kendimi korumak zorunda kaldım. Böyle bir olayla gündeme geldiğim için çok üzgünüm. Tüm spor kumuoyundan özür diliyorum. Yapmamalıydım demiyorum çünkü bana karşı saldırıya geçmiş biri vardı. Benim yerimde kim olsa kendini korumak adına aynı şeyi yapardı.  Bu yaşananlar bir tecrübe oldu. Yaşananlar nedeniyle üzgünüm" diye konuştu.

Holigana 30 yıl men

Geçen sezon Hollanda Ligi'nde oynanan Ajax-AZ Alkmaar maçında kendisine saldıran taraftarı tekmeleyen kaleci Esteban Alvarado'ya karşılaşmanın hakemi kırmızı kart göstermiş, bunun üzerine AZ Akkmaar teknik direktörü takımı sahadan çekmişti.

Tatil olan maçla ilgili kararını veren Hollanda Futbol Federasyonu kaleci Alvarado'nun kırmızı kart cezasını kaldırmıştı. Olaya sebebiyet veren taraftara ise Amsterdam Arena'ya 30 yıl giriş yasağı getirilmişti.

Savunma dosyası hazır

Türkiye futbol Federasyonu Profesyonel Disiplin Kurulu (PFDK) Kasımpaşa-Bursaspor maçından sonra yaşanan olaylarla ilgili Bursaspor'dan henüz savunma istemedi. Ancak Yeşil Beyazlı Kulüp olasılıkları düşünerek daha önceki örnekleri içeren hem görsel hem de yazılı bir savunma dosyası hazırladı. Bursaspor Kulübü ayrıca hazırladığı dosyaya Kasımpaşa'da sahaya giren ve yaşanan olaylarla  Diyarbakır'daki yaşanan olayların hiçbir farkının olmadığını ekleyecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.